Lenovo Legion 7: první pohled na hráče

4. 4. 2022 | 0

Po delší době se ke mně dostal další herní Legion, tentokráte se jednalo o zástupce nejvyšší řady a to Legion 7 v nejvyšší výbavě. V minulosti jsem již testoval Legion 5 PRO, který na mne udělal opravdu dobrý dojem. Legion 7 má jako jediný z řady možnost obsahovat některé komponenty, které v nižších řadách nenajdete, proto si v něm můžete přát třeba VGA NVIDIA RTX 3080. Pojďme se tedy na něj prvně podívat!

Historicky navazuje na Legion Y720, Y730 a Y740.  Celkově se tento model řadí do herní řady Legion, které začíná řadou 5 a 5i, poté 5 Pro a 5i Pro, následuje Slim 7 a nakonec tedy řada 7 a 7i. Písmeno I vždy znamená obsažený procesor Intel, jinak AMD.

Za co si tedy u nejvyšší řady připlácíte? Kromě širší možnosti konfigurace najdete v řadě 7 i lepši reproduktory, kvalitnější displeje a lépe zpracované celohliníkové šasi v letecké kvalitě a také jsou u něj široké možnosti v nastavení barevného osvětlení v těle notebooku.

Vybalení a první dojmy

Když notebook vybalíte z černého boxu, který je uložený v klasické kartonové krabici, všimnete si dvou věcí. První je, že v době, kdy jsou všude super tenké a lehké ultrabooky, je tento o poznání těžší, což je daní za výkonné komponenty a náročné chlazení. Druhou pak je solidnost, kterou v ruce zařízení disponuje. Vše je naprosto pevné a perfektně lícující, navíc studené v tuto roční dobu. Barva je tmavě šedá a celkově notebook při vypnutém stavu nedává, kromě většího nápisu Legion na víku, najevo, že by se mělo jednat o nějakou herní mašinu. Po otevření víka vás pak překvapí velikost displeje, která s touto generací narostla na 16” a displej má tenké rámečky. Ve spodní části je pak skoro po celé šířce umístěná klávesnice, která obsahuje numerický blok, a pod ní asymetricky uložený touchpad, který narostl o 23% oproti minulé generaci a zabírá skoro polovinu ze šířky palmrestu. Docela mne zajímá, jak se s nim bude pracovat.

Konstrukčně se mi tedy Legion 7 opravdu líbí. Co se pak týče chladících otvorů, tak ve spodu je velká část perforovaná a slouží jako nasávací, výdechy jsou pak umístěny zezadu a zabírají oba zadní rohy přístroje (jak zadní část, tak i boční zadní část).

První zapnutí

Po prvním zapnutí, které proběhlo opravdu rychle mne překvapil fakt, že se u mě jedná o první zařízení, které obsahuje Windows 11, zde ve verzi Home. Prostředí je líbivé, všude kulaté a mám z něj pocit jako by se Microsoft snažil vzhledem přiblížit firmě Apple.

Co vás po nájezdu do systému hned praští do očí je displej. Ta škála barev je opravdu velká a nádherně kontrastní. Chválím i opětovné nasazení poměru stran 16:10, které je za mě rozhodně lepší. Uvidím jestli s displejem budu spokojený i po delším testování.

Pár prvních doteků na klávesnici mi naznačuje, že bude hodně tichá a touchpad je na mne zas asi už moc velký, ale při herních strojích se stejně většinou používá externí, takže vyzkouším obojí. Tichost v systému mne taky překvapuje, ale je jistotou, že ve hrách to může být celé jinak. Vše ostatní se dozvíte v klasické recenzi, kterou brzy zpracuju.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky