CES22 Legion Family 1x1

CES 2022: Herní notebooky a příslušenství Lenovo Legion

5. 1. 2022 | 0

Na veletrhu spotřební elektroniky, který se koná tradičně v Las Vegas, Lenovo také ukázalo novinky ze své herní řady Lenovo Legion, a to jak výkonné notebooky, tak monitory s rychlou odezvou!

Mezi nové notebooky, které Lenovo představilo, patří výkonné 16″ Lenovo Legion 5 Pro a 15″ Lenovo Legion 5; oba modely jak ve verzi s procesory Intel Core 12. generace, tak AMD Ryzen. Na grafické karty nVIDIA GeForce RTX bez výkonnostního omezení se můžeme spolehnout vždy. Design nových herních notebooků Lenovo Legion vychází z aktuálních zákaznických průzkumů, které se jasně přiklánějí k minimalizmu a jednoduchosti. Zjednodušily se proto detaily včetně log a popisků, zvýraznily se naopak prvky chlazení a osvětlení. Vylepšení se dočkaly webové kamery, které mírně vystupují z hrany víka, s elektronickým vypínačem eShutter, vzadu na notebooku zase najdeme ochranu konektorů. Nechybí samozřejmě oblíbené, exkluzivní funkce a technologie, jako je nová generace chlazení Lenovo Coldfront 4.0, rychlé a ergonomické klávesnice Lenovo TrueStrike a optimalizace výkonu a nastavení pro hraní, Lenovo Vantage.

Nejen notebooky hráči potřebují, nechybí proto řada nových monitorů v čele s Lenovo Legion Y25-30, který se chlubí rychlou odezvou a cílí tak na hráče, kteří to myslí vážně. Vedle něj zde máme ještě dva monitory Lenovo G27qe-20 a G24qe-20 pro méně náročné hráče, které se zaměřují na ochranu očí snížením modrého světla.

Asi nepřekvapí, že se Lenovo stalo hardwarovým partnerem Apex Legends Global Series. Hardware jde ruku v ruce se softwarem, nová aplikace Legion Arena, která je předinstalovaná na nových zařízeních Lenovo Legion, dokáže konsolidovat celou herní sbírku pro jednodušší přehled, vyhledání a hraní.

Lenovo Legion 5 Pro: rozdrtí konkurenci

Lenovo Legion 5 Pro představuje herní notebook, který byl navržený tak, aby neomezoval výkon komponent. Nezávislé laboratoře testovaly, zda tento kousek udrží maximální výkon. Lenovo Legion 5 Pro zvládne hraní her na profesionální úrovni esportu. Jedná se o první notebook na světě s 16″ displejem o rozlišení WQHD+ (2 960 × 1 600 bodů, 16:10) s až 240Hz adaptivní obnovovací frekvencí (odezva od 3 ms, podpora nVIDIA G-SYNC), 100% pokrytím prostoru sRGB a podporou HDR (Dolby Vision) s jasem až 500 nit.

Notebook získal zlatou certifikaci TÜV v herním výkonu, redukuje také modré světlo, nechybí mu široká nabídka portů, DDR5 operační paměť, až 1TB NVMe (Gen4) SSD, Wi-Fi 6E, 8Wh baterie včetně superrychlého nabíjení (Super Rapid Charge – 80 % baterie za 30 minut), 135W USB-C nabíjení, tenčí napájecí adaptér s až 300W výkonem, optimalizace spotřeby na základě umělé inteligence, kterou aktivujete známou nabídkou Fn+Q.

Vysoký výkon notebooku dodávají procesory Intel Core 12. generace, nebo AMD Ryzen, grafiku pak rozhýbe čip nVIDIA GeForce RTX řady 30 s maximální spotřebou 165 W.

Systém chlazení má nový ventilátor, větší výdechy a vylepšenou pětici teplovodivých trubic, díky kterým je sníženo zahřívání komponent, ale také povrchu notebooku. Lenovo Coldfront 4.0 je nejenom zase o kus efektivnější, ale – díky důmyslnému návrhu šasi – také výrazně méně hlučné.

Reproduktory do Lenovo Legion 5 Pro dodala společnost SteelSeries, díky čemuž nabídne notebook profesionální kvalitu zvuku Nahimic s 10pásmových ekvalizérem. Notebook jako takový disponuje dvěma 2W reproduktory, ale audio systém Nahimic podporuje využití externích Bluetooth reproduktorů pro prostorový zvuk.

Lenovo Legion 5 Pro je k dispozici v bouřkově šedé a perleťové ledovcově bílé. Ačkoliv je tělo notebooku tenčí než minulá generace, je stále stejně pevné díky slitině hliníku a hořčíku. Novinkou v designu je systém RGB osvětlení vyvinutý přímo Lenovem. Nabízí čtyři zóny nastavení osvětlení klávesnice, které lze libovolně měnit skrze aplikaci Lenovo Vantage.

Lenovo Legion 5 Pro se bude prodávat na jaře od zhruba 40 000 Kč.

Lenovo Legion 5: tenčí, chladnější a tišší

Pro všechny hráče, i ty nekompetitivní, je tu pak 15″ Lenovo Legion 5 ve stejně nekomplikovaném a minimalistickém designu. Nabízí rovněž buď procesory Intel Core 12. generace, nebo AMD Ryzen, díky nimž mu nebude dělat problém hraní her ani náročnější práce s více aplikacemi najednou. Doplněny jsou procesory o volitelnou grafickou kartu nVIDIA GeForce RTX série 30 s až 125W výkonem.

Kromě bouřkově šedé je Lenovo Legion 5 také k dispozici ve světlejší oblačně šedé, nechybí ani zde čtyřzónové RGB podsvícení v klávesnici Lenovo TrueStrike, jejíž klávesy WASD se dají vyměňovat. Stisk kláves je o třetinu tišší díky inovovaným přepínačům s měkkým dosedem. Vylepšeno bylo také chlazení, ventilátor je o 40 % výkonnější s o 45 % většími lopatkami.

Šasi je nově ze slitiny hliníku a hořčíku namísto plastu, lépe tak odolává teplotám a je tužší. Kaplička kamery má nový design, kdy vystupuje z víka, díky čemuž jej lze snadno otevřít i jedním prstem. Konektory na zádi notebooku jsou zapuštěné, a tak jsou USB-C dongly chráněné i během přenášení v batohu.

Displej má 15″ úhlopříčku, klasický poměr stran 16:9, IPS technologii a rozlišení až 2 560 × 1 440 bodů s 165Hz obnovovací frekvencí, 100% pokrytím prostoru sRGB a 300nitovým jasem s podporou Dolby Vision. I zde najdeme dva 2W reproduktory rozšířené o systém zvuku Nahimic 3D, který zní ještě lépe ve sluchátkách.

Na Lenovo Legion 5 se můžeme těšit na jaře za cenu zhruba od 33 000 Kč.

Herní monitory

Pokud chcete na hraní to nejlepší, sáhněte po herním monitoru Lenovo Legion Y25-30, který přináší 99% pokrytí prostoru sRGB s barevnou odchylkou E<2, bleskurychlou variabilní (VRR) 240Hz obnovovací frekvenci včetně podpory AMD FreeSync Premium, rozumně velký 24,5″ Full HD IPS panel s podporou HDR 400 a ochranou zraku díky vestavěnému filtru modrého světla. Monitor disponuje také vestavěnými 2 × 3W reproduktory. Pro streamování obsahu lze monitor doplnit o modulární kameru.

Pro běžné hráče jsou tu pak monitory Lenovo G27qe-20 a G24qe-20, které nabízí také certifikaci ochrany zraku a odezvu už od 1 ms díky 100Hz obnovovovací frekvenci (s až 110Hz overdrivem).

Špičkový monitor Y25-30 bude dostupný v létě za cenu kolem 10 000 Kč. G27 pak za zhruba 9 000 Kč a menší G24 za 7 500 Kč.

Herní příslušenství

Bezdrátová herní myš Lenovo Legion M600s Wireless Gaming Mouse je určena pro profesionální hráče, která váží méně než 75 g a je ergonomicky navržená pro leváky i praváky. Skrze 2,4GHz připojení má odezvu menší než 1 ms, podporuje ale také Bluetooth a přímé připojení USB-C kabelem, nechybí podsvícení s až 16,8 miliony barev. Rozlišení senzoru myši je úctyhodných 19 000 DPI (senzor Pixart 3370), výdrž na baterii až 70 hodin, přičemž nabíjení trvá jen 90 minut. Myš nabízí polštářky z PTFE pro co nejhladší pohyb, optická tlačítka jsou navržena na 80 milionů stisknutí.

Další lehkou váhou je Lenovo Legion M300s RGB Gaming Mouse, což je již drátová, podsvícená herní myš vážící jen 61 gramů, přesnost senzoru je stále skvělých 8 000 DPI, kabel má extrémně měkké provedení, aby nepřekážel, a mechanické spínače přežijí až 10 milionů stisknutí.

Myš M600s se bude prodávat na jaře za cenu kolem 2 500 Kč. Kolegyně M300s pak do 1 000 Kč.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky