Lenovo na špičce žebříčku udržitelnosti

22. 1. 2022 | 0

Již třetí rok v řadě se Lenovo umístilo na špičce žebříčku společností s nejvyšší udržitelností. Top 100 těchto firem pro rok 2022 zveřejnila 19. ledna organizace Corporate Knights.

Každoroční žebříček Corporate Knights zaměřený na ESG (Enviromental-Social-Governance), tedy jakousi sociální zodpovědnost, řadí přes 7 000 společností s celosvětovým zásahem, které generují ročně přes miliardu dolarů v příjmech. Výsledné pořadí závisí na 23 různých faktorech, hodnotících způsob řízení firmy, podílů bezemisních, případně nízkoemisních příjmů a investic, péči o pracoviště, respektive pracovníky a další.

Toto umístění jistě ještě posílí snahu společnosti Lenovo budovat a podporovat nadále své programy. Mezi ně patří například přísný cíl snížení emisí skleníkových plynů do roku 2030. Kromě snížení emisí Lenovo podporuje zvýšení udržitelnosti obalů a produktů. Od roku 2008 bylo ušetřeno 3240 tun obalových materiálů. Na celosvětové konferenci CES společnost představila nový ThikPad Z notebook obsahující recyklované plasty, kovy a další materiály. Jeho balení je tvořené ze 100 % recyklovatelného nebo kompostovatelného materiálu.

„Být součástí žebříčku Global 100 znamená pro naši společnost opravdu hodně“ prohlásila Mary Jacques, ředitelka pro záležitosti životního prostředí a udržitelnost, Lenovo. „Jsme si vědomi toho, že jako technologická špička zastáváme důležitou roli při vytváření technologií, které neškodí nejen životnímu prostředí. Společnost před nedávnem vydala svou zprávu ESG 2020/21, která popisuje všechny programy udržitelnosti provozovaných společností po celém světě.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky