thinkpad-keyboard-beep

Návod: Vypnutí pípnutí při stisku tří kláves

28. 10. 2021 | 0

Když jsem před nedávnem upgradoval můj stařičký ThinkPad L450 za novější ThinkPad L15, byl jsem celý nadšený. Hlavně tím, že i relativně levný notebook má vcelku povedenou konstrukci a kvalitní displej.

Ale i můj nový ThinkPad měl jednu vadu na kráse. Při zmáčknutí tří kláves (DEA) rychle za sebou zapípal. Přiznám se, že mě to zaskočilo, protože DEA je americký úřad pro boj s pašováním a distribucí drog.

Hledal jsem, co to může být, ale nic kloudného nenašel. Vzhledem k tomu, že mám notebook 99 % času v dockině a používám externí klávesnici, mi to ani tak nevadilo, problém se týkal jen té integrované. Ve výsledku jsem se s problémem setkával zřídkakdy. Když jsem jej ale občas používal v terénu a psal tak rychle, až se z klávesnice kouřilo, občasné zapípání mě znervózňovalo.

Po prozkoumání BIOSu mě to hned trklo, z výroby v něm zůstala zapnutá funkce Keyboard Beep, tedy celkem banální záležitost. Bylo spíše zarážející, že tato funkce byla v notebooku zapnutá z výroby. Pokud se vám podobná situace přihodí také, není nic jednoduššího, než ji vypnout:

  1. Notebook vypněte a vstupte do BIOSu,
  2. přejděte do nabídky Config > Beep and Alarm,
  3. najděte položku Keyboard Beep a přepínač nastavte na Off.
ThinkPad Keyboard Beep

Nabídka Beep and Alarm v BIOSu

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky