duccatti-1

Lenovo hlavním partnerem Ducati MotoGP

10. 4. 2021 | 0

Budou to již dva roky, co na našem blogu proběhla série článků týkající se spolupráce mezi firmou Lenovo a týmem Ducati MotoGP. Spolupráce dříve založená na poskytování technologií a jejich využívání v motorsportu, za účelem maximalizace výkonu motocyklů a jezdců, nabyla v průběhu února nejvyššího rozměru. Předcházející spolupráce byla nejspíš přínosem pro obě strany, a tak se společnost Lenovo stala hlavním partnerem týmu Ducati MotoGP, nyní pod novým názvem: „Ducati Lenovo Team„. Spolupráce by opět měla být tříletá, můžeme tedy očekávat, že názvy těchto společností budeme vídat pospolu minimálně ještě pár let.

Společnosti spojují především společné ambice se stále zlepšovat, zrychlovat a inovovat. Nyní bude, díky ještě bližšímu spojení, jednodušší tyto ambice naplňovat, jak na poli závodním, tak na poli technologickém. Obě odvětví si mají jednoznačně co nabídnout. Poskytování nejnovějších technologií ze strany jedné, ze strany druhé, možnost testovaní nových či vyvíjených technologií v praxi a přinášení další motivace pro zvyšování výkonu a efektivity ve všech sférách elektroniky.

Jak se vyvíjela historie a spojení Ducati a Lenovo si můžete přečíst ve starším článku zde.

Vyjádření generálního ředitele společnosti Ducati Motor Holding, Claudia Domenicaliho: „Čeká nás silný rok – máme mnoho novinek, počínaje jezdci: Jack Miller a Pecce Bagnaia, kteří jsou členy našeho oficiálního týmu a získali zkušenosti s týmem Pramac Racing. Tento rok se Lenovo, které nás provází již od roku 2018, stává novým hlavním partnerem týmu Ducati Lenovo. Spolu s jezdci našeho závodního týmu máme také závodníky Ducati MotoGP, kterým je Johann Zarco a tři z nejlepších talentů pocházejících z Moto2, Enea Bastianini, Luca Marini a Jorge Martin. Jsou to mladí a budoucí účastníci šampionátu. Těšíme se na začátek sezóny 2021 už 28. března v Kataru a jako vždy – #ForzaDucati.“

Celé prohlášení a podrobnější informace můžete naleznout na oficiálním webu Lenovo.

Nejedná se však o jediný zásah na sportovním poli

Přibližně o rok později po navázání technologické spolupráce se společností Ducati, se Lenovo zapojilo i do fotbalového prostředí. I v něm se informace a statistiky stávají důležitějšími a práce s nimi je dnes téměř nezbytná. Od roku 2019 je Lenovo technologickým partnerem fotbalového klubu FC Internazionale Milano, známý jako Inter Milán. Tento fotbalový klub se po velkém úpadku, i díky technologiím Lenovo, opět vrací do světové špičky, před posledními jedenácti zápasy v italské Serii A má pohodlný náskok a žene se za jejím vítězství po více než deseti letech.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky