legion-creator-7-15imh-uvodka

Legion Creator 7 (15) (první pohled)

25. 2. 2021 | 0

Lenovo se snaží cílit část původem čistě herních zařízení i do role těch, kteří si notebook kupují s vidinou toho, že na něm budou spíše pracovat – odvozené modely s přídomkem Creator mají zaujmout zákazníky, pro které jsou nejen nástroje Adobe Photoshop či Premiere Pro běžnými programy. Pro „středně“ náročné je tu IdeaPad Creator 5i, Legion Creator 7 pak cílí na ty nejnáročnější zákazníky.

První dojmy jsou dobré

Noteboook Legion Creator 7 vyniká téměř celokovovou konstrukcí a vypadá opravdu dobře. Kov je jasně cítit jak v krytu displeje, tak v ploše kolem klávesnice a na spodním krytu. Vše je laděné do nazelenalé barvy, která notebooku dodává typický nenápadný šmrnc – extravagance se u Lenova příliš nevede a osobně jsem za to rád.

Zpracování a konstrukce působí velmi dobře. Základna není skálopevná, při zatlačení rukama ale drží dobře a nevydává žádné pazvuky. Víko s displejem je typicky gumovější (při otevírání displeje jednou rukou se ohýbá), v zásadě mi to ale nijak nevadilo. Důležité je, že působí bytelně, když je displej sklopený a zatlačíte na něj. Celek působí jako dobře odvedená práce bez ostrých rohů, špatně slícované díly jsem nenašel, zařízení působí jako jeden celek.

Po spuštění potěší vcelku dobrá obrazovka – 15,6“ FullHD displej se 100% barevným pokrytím dle Adobe RGB nabízí hezký a živý obraz, Lenovo zmiňuje také tovární kalibraci barev, 144hz obnovovací frekvence je pak jako dělaná pro hraní her. Při sledování filmu ale zamrzí (pro Lenovo tak typické) prosvítání podsvícení displeje v levém spodním rohu obrazovky

Klávesnice oproti starším generacím Legion doznala drobných změn – je měkčí a celkově méně taktilní. Klávesy neposkytují tak jasnou odezvu (jako např. u modelu Legion Y730), psaní je ale zase tišší. Samozřejmostí je plně konfigurovatelné RGB podsvícení kláves, které si lze customizovat v několika profilech dle vaší chuti. Testovaný model ovšem trpí nepříjemnou vlastností, kdy se mezerník zasekává ve stisknuté poloze, pokud jej zmáčkenete po levé straně. Pokud zvažujete koupi Legion 7, doporučuji si notebook po převzetí zkontrolovat.

Pod kapotou mix loňských komponent

Testovaná konfigurace 82NH003NCK patří na vrchol toho, co Lenovo v rámci Legion Creator 7 modelu přiváží na český trh. Základem je osmijádrový procesor Intel Core i7-10875H, který poskytuje notebooku vcelku slušný výpočetní výkon i na dnešní poměry – hlavní výhodou modrého týmu je ovšem podpora rozhraní Thunderbolt 3, takže si k notebooku můžete připojit plnohodnotnou dokovací stanici. Samozřejmostí je 32 GB RAM a slušná dedikovaná grafika NVIDIA GeForce RTX 2070 Super Max-Q s 8 GB GDDR6. Ta by bez problémů poradí i s dnešními náročnými hrami, je ovšem patrné, že proti aktuálním trojkovým nvidiím tahá za kratší provaz. Bohužel nemám v knihovně nejnovější tituly, v recenzi se tak omezíme spíš na evergreeny jako GTA V či syntetické testy. Zvědavý jsem na srovnání s dedikovanou desktopovou variantou GeForce RTX 2060, kterou jsem testoval společně s patnáctipalcovým Legionem Y740s.

O chlazení se stará dvojice větráčků. Nikoho nepřekvapí, že v nenáročném provozu (webový prohlížeč s několika záložkami, přehrávání videa atd.) jsou zcela vypnuté, při normální práci je pak jejich zvuk velmi kultivovaný a neruší. Nechme se ovšem překvapit, jak si poradí s plnou zátěží procesoru, grafiky a obojího najednou.

Více v připravované recenzi. Máte-li nějaké otázky do pranice, neváhejte se zeptat.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky