CES 2021: Nové herní Legiony a příslušenství

16. 1. 2021 | 3

Každoroční výstava CES ukazuje spousty novinek napříč celým nabídkovým portfoliem každého výrobce. Pojďme se podívat na další novinky výrobce Lenovo. Minule se Matěj zaměřil na pracovní řadu ThinkPad a já se nyní podívám na novinky v oblasti herní řady Legion. Tak pojďme a to!

Lenovo zde slibuje pár zajímavých technologií, jako je integrace umělé inteligence a strojové učení, které by mělo napomoci optimalizovat vše pro co nejvýkonnější výsledek ve hře. Sám jsem zvědavý, jak moc velký bude rozdíl při zapnutí těchto technologií oproti provozu bez nich. Také je zde další generace chlazení Lenovo Legion Coldfront 3.0, která by měla přinést 18% zvýšení průtoku vzduchu, které je – dle mého názoru – to nejdůležitější v herním notebooku. Kromě toto by zde měla být spousta dalších drobných vylepšení pro co nejlepší termální managment.

To hlavní je ale v posunu hardwarové specifikace na nejnovější modely. Těšit se tedy můžeme na AMD Ryzen 5000 H a nové generace NVIDIA GeForce RTX. Zajímavý je i posun od repra Dolby Atmos na Nahimic Audio od SteelSeries. U audia je zajímavé, že podporuje nově osm kanálů (7.1) a obsahuje třeba noční režim, kdy optimalizuje zvuk pro co nejpříjemnější poslech, nebo Sound Sharing, které povoluje přehrávat zvuk na dvou headsetech na jednom stroji. Posun je zde i v tloušťce rámečků kolem displeje – obrazovka nyní zabírá 90 % plochy a má navíc poměr stran 16:10, takže se zmenšila i brada pod displejem. Pojďme teď krátce k jednotlivým modelům.

Lenovo Legion 7

Tento model bude vlajkovou lodí portfolia Legion a nabídne 16″ obrazovku IPS QHD (2 560 × 1 600 bodů) se 100% pokrytím gamutu sRGB a hlavně poměrem stran 16:10. Je super, že se tento poměr vrací, protože pro práci a prohlížení webů je rozhodně lepší. Nehledě na to, že i ve hře se může hodit. Dále můžete počítat s NVIDIA G-SYNC, plně nastavitelným podsvícením klávesnice Corsair iCUE a skleněným touchpadem. Maximem pak bude procesor AMD Ryzen 9 5900H v kombinaci s novými  grafikami NVIDIA GeForce RTX.

Na trh se dostane v červnu za cenu startující na cca 45 000 Kč s DPH.

Lenovo Legion Slim 7

Zde se zase jedná o nejlehčí 15,6″ herní laptop s grafikami RTX. Abych to doplnil, musím ještě říct nejtenčí v historii Legionů. Zde můžete vybírat, zda bude displej zaměřený na práci (4K, 3 840 × 2 160 bodů,  IPS s 60 Hz a 100% pokrytím Adobe RGB), nebo na hry (165Hz na Full HD 1 920 × 1 080, IPS se 100% pokrytím sRGB). Dle mého názoru je tato možnost skvělá záležitost.  Tělo z magnezia a hliníku váží jen 1,9 kg. Konfigurace procesoru je pak stejná jako u Legion 7, stejně jako klávesnice, u které můžete volit příplatkově Corsair iCUE RGB, ale standardem je klávesnice s bílým podsvícením.

Na trh se dostane v květnu za cenu, která zatím není zveřejněna.

Lenovo Legion 5 Pro

Tento model je zaměřený na eSport a kompetitivní hraní. Zajímavostí je čtyřventilátorový systém chlazení. Procesor oproti prvním dvěma modelům je nejvýše AMD Ryzen 7 5800H a obsahovat bude také nové RTX modely od Nvidie. Maximální výkon má poskytovat přes podporu Dual Burn, která má zlepšit FPS. Ty se zobrazují na 16″ QHD (2 560 × 1 600) IPS, 165Hz displeji se 100% pokrytím barev sRGB. Zajímavá je také možnost volby barvy Stingray White. Má také větší touchpad a zvětšené zadní ventilační otvory pro lepší odvod tepla. Bude to opravdu zajímavý kousek, který se mi snad dostane na recenzi.

Na trh se dostane v březnu cenu startující na cca 27 000 Kč s DPH.

Lenovo Legion 5

Inovovaný Legion 5 s čistým designem je takovým základem nabídky Legion, která je dostupná ve velikostech displeje 15,6″ se 165Hz, Full HD IPS panelem a 100% sRGB, nebo 17,3″ Full HD, IPS se 144 Hz. Nabízen bude buďto v barvě Phantom Blue s příplatkovým 4zónovým RGB podsvícením, nebo v nové Stingray White s modrým podsvícením. Maximem je zde také AMD Ryzen 7 5800H s RTX grafikami.

Na trh se dostane v březnu za cenu startující na cca 21 000 Kč s DPH.

Lenovo Legion S600 Gaming Station a bezdrátová sluchátka Lenovo Legion H600

Skrze Gaming Station se Lenovo snaží poskytnout řešení dobíjet mobil (výkonem 10 W), případně myš či sluchátka, u kterých také funguje jako slušný stojánek. To vše při always-on režimu, takže klidně při vypnutém počítači. Stanice obsahuje zezadu dva porty USB.

Nová sluchátka by pak měla poskytovat dobrý zvuk až do 12 metrů od rádiového přijímače a slušnou latenci 35 ms. Obsahují 50mm měniče a mikrofon s funkcí potlačení okolních ruchů.

Obojí bude dostupné od dubna za cca 2 400 Kč s DPH za stanici a cca 2 700 Kč s DPH za sluchátka.

Dále pak bude na trhu inovovaná verze Lenovo IdeaPad Gaming 3 a základní Headset Lenovo Legion H200 Gaming. Jsem na novinky zvědavý, hlavně co se týče posunu ve výkonu. Budeme si ale muset počkat na první dostupné kousky.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky