Lenovo Legion Y7000 (první pohled)

14. 12. 2020 | 0

První pohled na Lenovo Legion Y7000, produkt, který sice stihl zmizet z prodeje ještě před vydáním tohoto článku, avšak výkonnostně velmi podobný nové řadě Legion 5(P). Výkonný herní notebook, s již už téměř klasickým „herním“ designem Legion. Pocity z prvních chvílí používání a prvních doteků s materiálem.

Herní odvětví Legion se poslední roky, zvláště v mobilních zařízení, posouvá alespoň dle mého názoru, velkými kroky kupředu. Větší nabídka, větší kvalita a pomalé snižování cen. Za poslední dva roky je to už asi pátý herní notebook, který se mi dostal do rukou, takže už nějak vím co čekat, zvlášť ve chvíli, kdy už jsem měl v rukou mladšího sourozence – výše zmíněný Legion 5. V některých konfiguracích jsou tyto dvě zařízení vlastně téměř totožné, tak se pojďme podívat, na tento starší kus, jestli bylo směrem k novějším vůbec co měnit.

Konfigurace, která se mi dostala do rukou disponuje procesorem Intel i-7 10750H, 2 x 8GB DDR4 RAM,  grafickou kartou NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti, 256GB SSD a 1TB HDD. Maximum herního výkonu tedy postrádá pouze grafická karta, ale jak se budete moct dozvědět dále, i na GTX 1660 Ti se dají hrát bez problémů i náročné tituly.

 

Co se týče designu, jsou to víceméně modely (Y740, Y540), doplněné o nové (dle mě příjemnější) rozložení klávesnice, které je stejné, jako například u Legion 5-17, tedy u velkého notebooku. design je tedy klasický, s dvěma panty, které jsou jako kdyby propojené, přes celou délku notebooku. Notebook má lehkou patku za displejem, ve které je schována většina konektorů. Průduchy pro větrání jsou zespodu a z boků, očekávám tedy stejně kvalitní chlazení, jako u předešlých modelů. Na kostře převažují plasty, ale jsou zde i lehké kovy, například zadní strana displeje, nebo celá plocha kolem klávesnice. Opět žádné šílené barvy, pouze logo Legion, ze zadní strany, přesně uprostřed, které funguje i jako indikátor, jelikož při nabíjení svítí.

Notebook je herní, tudíž je těžší, ale design vám nebude bránit brát ho s sebou kamkoliv, zapadne poměrně jednoduše. Z prvních pár hodin používání musím pochválit i baterii, zatím jedna z nejlepších výdrží z posledních kusů, co jsem mohl vyzkoušet.

Všechno se zdá být svižné, příjemné a nemůžu se dočkat, až vyzkouším výkon naplno. V nejbližší době bude k dispozici rozsáhlejší recenze s benchmarky, testem chlazení a výkon grafické karty vyzkouším na hře Red Dead Redemption 2. Vše si rozebereme více do detailů a poskytnu k dispozici i nějaká ta čísla.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky