Lenovo ThinkPad X300 v roce 2008.

David Hill vzpomíná na vývoj ThinkPadu X300

8. 11. 2020 | 0

Pokud si rádi připomínáte starší modely řady ThinkPad (snad už proto, že jste je toho času používali, případně se vám prostě jen líbily), stojí za zhlédnutí pětice krátkých videí, která se v širším pohledu zabývá vznikem a odkazem ThinkPadu X300. Tento na svou dobu nebývale tenký, lehký a velmi slušně vybavený notebook patřil k tomu nejlepšímu, co bylo možné v dané úhlopříčce pořídit. Vynikající zpracování, dlouhá výdrž baterie, perfektní konektivita díky celé řadě portů a dokovacím stanicím, perfektní klávesnice – to je pouze obecný výčet vlastností, které ulpěly v myslích mnoha fanoušků po celém světě.

Krátkou sérii na téma ThinkPad X300 připravil YouTube kanál Laptop Retrospective. V jednotlivých videích také promlouvá tehdejší dlouhodobý hlavní designér David Hill, krátce se mihnou i jiné známější tváře, např. designér Richard Sapper, který stál u zrodu celého konceptu a je tedy jedním z duchovních otců vůbec prvního modelu, IBM ThinkPad 700 z roku 1992.

Jde o čistě oddychový počin, který přes to odhaluje celou řadu neznámých detailů ze zákulisí vývoje notebooku s interním označením Project Kodachi. Věděli jste, že vývojový tým souběžně pracoval hned na dvou variantách, lišící se v přítomnosti ultratenké DVD mechaniky? Pokud tedy přemýšlíte, čím zabít volnou chvíli o polední pauze či u odpoledního kafe, vzhůru k minisérii o ThinkPadu X300!

Odkazy na jednotlivá videa (YouTube): Část 1, část 2, část 3, část 4, část 5

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky