2020-06-19-nove-desktopy-Lenovo

Nový monitor, AIO a desktopy přichází na český trh

20. 6. 2020 | 0

Lenovo přináší na český trh zástup nových modelů All-in-One, stolních počítačů (včetně herních), ale také ultraširoký, zakřivený 44″ herní monitor.

Pokud uvažujete nad tím pořídit si domů nový stolní počítač, a to jak v klasickém, tak All-in-One, či snad dokonce herním provedení, mohlo by vás zaujmout, že Lenovo právě uvádí na český trh nové modely svých desktopů na doma, IdeaCentre, a na hry, Legion. Překvapení ale přišlo v podobě ultraširokoúhlého 44″ zakřiveného herního monitoru. Pojďme se na ně podívat!

All-in-One počítače

Z kompaktních All-in-One stolních počítačů Lenovo přináší řadu IdeaCentre AIO 3, která z pohledu exkluzivity sice stojí ve spodní polovině nabídky, stále však disponuje velmi elegantním provedením, ale také si díky tomu může dovolit poměrně agresivní cenovku. Potěší taky velmi široká paleta konfigurací a provedení – od 22″ modelů s procesory AMD, až po 27″ kousky s Intelem a SSD disky.

IdeaCentre AIO 3 začíná na 22″ provedení (Full HD VA panel) s dvoujádrem AMD Athlon, které bych objektivně nikomu nedoporučoval, leda by pro vás snad byla extrémně zajímavá cenovka 11 690 Kč s DPH. Modely však šplhají přes 24″ varianty s AMD Ryzen 3 a 5 až k 27″ kouskům s Intel Core i5 10. generace, kde už se cenovka zastaví na 23 490 Kč s DPH.

Stolní počítače

Jste-li ale stále příznivci klasických desktopů (a my vás rozhodně nebudeme nazývat dinosaury), i v této kategorii je z čeho vybírat! Máme tu hned tři zbrusu nové modely – začínáme (podobně jako u AIO) na IdeaCentre 3, kompaktním, tradičním desktopu na doma, s AMD Ryzenem 3, 12 GB RAM a 512GB SSD diskem za 13 990 Kč s DPH.

Novinkou je pak také IdeaCentre G5, kde „G“ značí „gaming“, čili na hry – podobně jako u IdeaPadů. Jedná se tak stále o klasický domácí multimediální desktop, ale s lepší výbavou tak, aby zvládal hry, ovšem stále ve velmi kompaktním, 14litrovém provedení. „Gé pětka“ je k dispozici už s Intel Core i5 10. generace, 16 GB RAM, typicky dvojicí úložišť, ale hlavně GeForce GTX 1660 SUPER či dokonce RTX 2060. I přes poměrně slušnou výbavu se cenovka pohybuje od 22 do 26 000 Kč s DPH.

Pokud to s hraním myslíte ještě trochu vážněji, je tu pak herní desktop střední třídy Lenovo Legion T5, který se nabízí v obdobných konfiguracích jako IdeaCentre G5 výše (typicky Core i5 a buď GTX 1660 SUPER, nebo RTX 2060), ovšem T5 je už plnotučný herní desktop – má tak dvojnásobný objem skříně pro lepší chlazení a osazení větších zdrojů a komponent.

Ultraširokoúhlý herní monitor

No a dostáváme se k tomu nejvíce exotickému, co Lenovo dovezlo do Čech – k ultraširokoúhlému hernímu monitoru. Ten má úctyhodných 44″ při poměru stran 32:10 (z pohledu zobrazovací plochy se tak de facto jedná o dvě 16:10 WUXGA obrazovky vedle sebe) a zakřivení 1800R. Celkově se jedná o vážně úctyhodný monitor – nabídne stojan pro neomezené polohování, téměř bezrámečkový VA panel s rozlišením 3 840 × 1 200 bodů, podporou HDR 400, 144Hz obnovovací frekvencí, díky tomu odezvu v extrémním režimu už 4 ms. Nechybí široké pokrytí barev (99 % sRGB, 90 % P3), USB-C připojení včetně USB hubu nebo vestavěné reproduktory. Cenovka je vysoká (24 990 Kč), ne však neadekvátní.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky