ThinkBook Plus s E-Link displejem

Nové produkty řad ThinkPad, Legion a ThinkBook oficiálně představeny v ČR

25. 6. 2020 | 0

Tiskovou konferenci Lenovo v centru hlavního města doprovázelo horké počasí, zajímavé nové produkty a motocykl Ducati.

V úterý 23. 6. 2020 se v centru Prahy konala tisková konference Lenovo. Za účasti produktových manažerů společnosti byly představeny nové produkty ThinkPad, ThinkBook, Legion a limitovanou edici notebooku, vydanou ve spolupráci s legendárním výrobcem motocyklů, Ducati.

ThinkPad, ThinkBook, ThinkSmart View

K vidění byla celá řada zajímavých produktů. Jako první byly zúčastněným představeny novinky řady ThinkPad. Společně s novým názvoslovím bylo možné si prohlédnout nové generace zavedených modelů i omlazené varianty stávajících. Velký zájem byl tradičně o novou generaci modelu X1 Carbon, nyní jíž v 8. generaci. Představeny byly také omlazené modely T14 a T14s (navazující na původní označení T490 a T490s), ThinkPad E14 a menší třináctipalcový ThinkPad L13 s novými procesory Intel Core 10. generace. Některé čtenáře potěšíme informací, že se na náš trh podívá i velmi zajímavý ohebný ThinkPad X1 Fold, bez upřesnění lze odhadnout dostupnost někdy na konec roku.

Dle očekávání padly zmínky i o variantách produktů s procesory AMD. Varianty produktů s procesory AMD Ryzen lze očekávat v blíže neupřesněném okně v druhé polovině roku (ThinkPady T14, E14).

Pro ty, kterým se ThinkPady příliš nelíbí, ale přesto hledají solidního parťáka do firemního prostředí či pro studium, má Lenovo v záloze zařízení řady Lenovo ThinkBook. Nově byla možnost prohlédnout si ThinkBook 13, který zaujme kombinací celohliníkového těla a kontrastní šedé klávesnice a dlouhé výdrže na baterii (až 11 hodin). Pro náročnější zákazníky má Lenovo připravený ThinkBook Plus. Ten má ve víku obrazovky integrovaný E-ink displej, který lze využít pro čtení a psaní poznámek, i když je notebook v režimu spánku. Fakticky tak může fungovat jako notebook, chytrý zápisník či klasická čtečka dokumentů v jednom. Lenovo myslí na ty, kteří se nechtějí u pracovního notebooku ochuzovat o kvalitu zvuku, nechybí tedy reproduktory vyladěné od Harman Kardon či mikrofony s certifikací Skype.

Okolnosti šíření COVID-19 přemístily řadu zaměstnanců z kanceláří do jejich domovů, odkud nově pracují. To si žádá celou řadu drobných změn, typicky praktickou nutnost mít doma více obrazovek pro vzájemnou komunikaci. Lenovo pro takový případ představilo chytrého asistenta ThinkSmart View. Jde o malý doplňkový monitor s vestavěným reproduktorem, který je vhodný pro MS Teams či Skype. Díky tomu ušetří místo na obrazovce notebooku, a není třeba pořizovat druhý velký monitor.

Novinky Lenovo Legion

Dále byly uvedeny novinky řady Lenovo Legion. Výrobce zmínil zajímavá čísla: notebooky Lenovo Legion jsou na českém trhu velmi oblíbené, dle vyjádření zástupců společnosti zaujímá řada Legion 38 % mezi herními notebooky. Lenovo meziročně zaznamenalo i strmý nárůst zájmu o herní notebooky jako takové. Hráči velmi oceňují decentní a nekřiklavý design notebooků Legion, který se úplně neztratí ani ve firemním prostředí.

Pro letošní rok si Lenovo pro hráče připravilo řadu novinek. Notebookům nově kraluje model Legion 7i. Ten nabízí decentní design v kvalitním těle. 15″ obrazovka nabídne Full HD rozlišení se 144Hz obnovovací frekvencí, koncem roku bychom se navíc mohli dočkat i konfigurací s 240Hz panely a podsvícením 500 nit (tedy HDR). Samozřejmostí jsou procesory Intel Core 10. generace (až Core i9), stejně jako herní grafiky NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER Max-Q. Hráči ocení také klávesnici se zcela minimální odezvou a přepracovanou mechanikou, která má zaručovat pohodlnější hraní.

Pro ty nejvášnivější hráče bude v průběhu léta dostupný Legion Y740Si. Ten nabízí velmi tenké a elegantní tělo s hmotností pouhých 1,7 kg. Ukrývá v sobě chlazení s odpařovací komorou (Coldfront 2.0) a dvojici ventilátorů. Díky tomu nabízí dostatek výkonu pro všechny náročné hráče, přesto si ponechává nízké rozměry a elegantní štíhlé provedení. Toho bylo dosaženo vyjmutím grafické karty, kterou je možné připojit skrze externí dokovací stanici (rozhraním Thunderbolt 3). Jsme velmi zvědaví, až si zařízení budeme moci vyzkoušet v akci.

Cenově přívětivější bude nižší model Legion 5i s procesorem Intel Core 10. generace a Legion 5, stojící na řešení AMD Ryzen 4. generace. Nabídnou 15″ a 17″ displeje, volitelně 4zónové RGB podsvícení a špičkovou herní klávesnici Lenovo TrueStrike (nově s konkávními klávesami). Pokud notebook nepotřebujete, můžete sáhnout i po některé z variant stolních počítačů Legion Tower 5i s procesorem Intel Core, aktuálními grafikami NVIDIA a pečlivě řešeným chlazením Coldfront 2.0.

Z herních monitorů uvedlo Lenovo novinku Q27h. Bezdrámečkový monitor s 27palcovou úhlopříčkou a rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů nabídne především minimalistický design a, kromě běžné konektivity, také port USB-C 3.1, kterým lze jak přenášet obraz, tak zároveň nabíjet připojený notebook.

Pro náročnější je k dispozici Lenovo G34w s 34palcovým panelem, WQHD rozlišením a obnovovací frekvencí 144 Hz. Nechybí podpora technologie AMD FreeSync Premium, která automaticky přizpůsobuje obnovovací frekvenci displeje dle FPS hry, díky čemuž eliminuje trhání obrazu, a nechybí také funkce automatického snížení modrého světla při delším hraní

Novinky Yoga, IdeaPad a IdeaCentre

Stranou úplně nezůstala ani zařízení zbylých produktových řad. K prohlédnutí byl připravený 2-in-1 tablet a notebook Yoga Duet 7i. Ten navazuje na starší zařízení Lenovo Miix s oddělitelnou obrazovkou, čímž vznikl tablet. Lenovo tak opět nabízí tablet s podporou OS Windows. Novinkou oproti zařízením Miix je, že klávesnici lze po odpojení k tabletu zpětně připojit skrze Bluetooth. Můžete tak displej vyklopením stojánku postavit na stůl, a klávesnici s touchpadem si nechat u sebe. Další novinkou je dotykové pero s technologií E-color, díky čemuž je možné snadno kreslit i barevně. Nebude chybět také podpora LTE připojení. Pro méně náročné uživatele bude cílit levnější 2-in-1 zařízení IdeaPad Duet 3i s procesorem Intel Pentium.

Zmíněny byly i nové AIO počítače: IdeaCentre AIO 3 a AIO 5 zaujmou především inovovaným designem s velmi štíhlými rámečky kolem displeje. K dispozici budou jak s procesory Intel Core, tak AMD Ryzen, volitelně s dotykovou obrazovkou.

A co zmíněný motocykl?

Na tiskové konferenci bylo možné obdivovat vystavený motocykl Ducati. Ten se však neobjevil jen tak z čista jasna, doplňoval ho notebook Lenovo Ducati 5. Zařízení, vycházející z modelu Lenovo IdeaPad 5, zaujme především tělem s červeným lakováním. Součástí balení limitované verze notebooku je i elegantní černé pouzdro s logem Ducati. Pro vášnivé fanoušky značky jde nejspíše o ten nejosobitější notebook, který si lze představit.

Poznámka: Omlouváme se za nižší kvalitu a malý počet fotografií, snímky doplníme po obdržení obrázků ze strany výrobce.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky