Novinky z Lenovo Tech Word

11. 6. 2016 | 0

Včera nám společnost Lenovo na svém Tech World představila novinky a vize ne až tak vzdálené budoucnosti. Připojili se také Google a Intel.

Tango není jen tanec

Nebudeme se bavit o společenském tanci, ale o projektu Tango, který přesáhl teoretickou a prototypovou fázi a dostal podobu skutečného produktu, který brzy vstoupí i k nám na trh.  Více se dozvíte přímo na stránkách Googlu. Ve zkratce je projekt Tango rozšířená realita založená na mobilním telefonu (smartphonu) a jeho senzorech. Můžete tak skenovat prostor a telefon na základě informací z několika senzorů (jako je fotoaparát pro optickou identifikaci, kamera snímající prostor, senzory polohy, kompas, gyroskop apod.) rozpoznává charakteristiku prostředí, dává věci do souvislostí a je na základě toho schopen se učit v prostředí zorientovat a pracovat s ním. A to stále pouze za využití aktuálně dostupných a běžně používaných technologií, které jen spojily své síly v zařízení, které každý nosíme v kapse (na rozdíl od slibných, ale zatím stále realitě běžného dne vzdálených brýlí či náhlavních souprav). Obrázek je více než tisíc slov, no a co teprve video! Inu, podívejte se, jak daná věc funguje v phabletu Lenovo:

Když po včerejšku řekne Tango, musí se říct i Lenovo Phab2 Pro…

Lenovo Phab2 Pro

Jedná se o vlajkovou loď bezi phablety Lenovo v ceně vyšší střední třídy. Konkrétně se tedy jedná o zařízení s 6,4″  displejem s rozlišením QHD (1 440 x 2 560, což dává jemných 454 PPI), 8MPx přední fotoaparát, 16MPx zadní fotoaparát pro pořizování fotografii, další pro „skenování“ okolního prostoru a další čidlo, které má měřit hloubku prostoru. Poslední věc, kterou najdete na zadní straně, je čtečka otisku prstu. Aby toho nebylo málo, měl by telefon umět nahrávat 360° zvuk a plnit tak tedy 5.1kanálové Dolby Atmos… Uvidíme, jak to bude vypadat v praxi.

Vše pohání procesor Qualcom Snapdragon 652 spolu s 4 GB RAM a 64GB uložištěm. Velká baterie o kapacitě 4 050 mAh spolu s 2,4x rychlejším nabíjením. Vidíte dobře, jedná se o další vývoj technologií rychlého nabíjená baterií (jako je Rapid Charge či Quick Charge); opět se budeme muset přesvědčit v realitě, jaká bude zkušenost, ale zní to dobře!

Moto Z (Force) Droid edition

Hnedka po představení a zrecenzování Lenovo Moto X tu máme nástupce. Tím je nové Moto Z, které nám nabídne minimálně jednu spekulaci: jistě jste si všimli přídomku „droid“, čili se nabízí otázka, zda-li tu bude třeba Windows edice. Ano, spousta lidí si bude říkat, že je to naprosto zbytečné, ale já osobně bych za to byl rád. Konkurence je zdravá a v dnešní době naprosto nezbytná.

Jedná se opět novou vlajkovou loď, čili nejlepší model, který nám Moto pod křídly Lenovo nabídne. Jenže to není všechno, největší benefit tohoto modelu je „Moto Mods“, tedy možnost si mobil trošku „modnout“ (hezky česky: upravit, rozšířit). Jedná se o různá přídavná zařízení, ať už obyčejnou „powerbanku“ s bezdrátovým nabíjením, která vám nabídne o 22 hodin provozu více, přes zajímavější reproduktor od JBL (taky je tam baterie a 10 hodin navíc) až po projektor, ano, čtěte správně, malý přenosný projektor podobně jako třeba v tabletu Yoga 3 Pro. Jedná se o projektor na principu DLP o rozlišení WVGA (tedy 854 x 480 bodů).

Technické paramtery: 5,5″ QHD (2 560 x 1 440) displej, Qualcom Snapdragon 820, 4 GB RAM, 32/64GB úložiště, 2 600mAh baterie a u nerozbitné varianty 3 600mAh.

Více přímo na stránkách výrobce.

Je libo ohebný displej?

Tak to si budete muset ještě chvilku počkat! Ovšem Lenovo již ukázalo funkční prototyp ohebného tabletu a ohebného telefonu. Na prezentaci novinek se podílela hvězda YouTube Meghan McCarth. Ohebný telefon tak dává absolutně nový význam slovu nositelná elektronika, v originále wearables, kdy se v mžiku – podobně jako reflexní pásky – telefon promění v náramek či chytré hodinky.

Celý záznam

V případě, že byste se s naším rychlým a krátkým „výcucem“ nespokojili a chtěli celý záznam zhlédnout sami, najdete jej zde:

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky