Telefony Motorola přichází oficiálně do ČR?

6. 4. 2016 | 0

Už na podzim roku 2014 Lenovo získalo pod svá křídla Motorola Mobility. Dlouho se Lenovo bránilo uvádění telefonů Motorola na další trhy. Vypadá to, že se ledy prolomily a Motorola přijde brzy oficiálně i do České republiky!

Na podzim roku 2014 Lenovo od giganta Google odkoupilo mobilní divizy Motoroly. Pro Lenovo to znamenalo získat (minimálně v USA) zavedenou a silnou značku, přístup k mnoha patentům a pro Motorolu to zase znamenalo, že ji získal někdo, kdo to s ní myslí opravdu vážně. Integrace Motoroly do Lenova nějakou dobu trvala a ze zákulisních rozhovorů jsme poznali, že si jeden na druhého nejprve musí zvyknout (formální, dynamické a nekompromisně se rozhodující Lenovo se potkalo s mnohem neformálnějším a kreativnějším týmem Motoroly). Taky chvíli trvalo, než si Lenovo ujasnilo, jak vlastně Motorolu v rámci svého portfolia pojmout. Zvykání je zřejmě nyní konec a rozhodnutí je jasné – „brand“ Moto má nyní místo na piedestalu klíčových značek Lenova mezi velikány typu ThinkPad, Yoga nebo Vibe.

Zároveň Lenovo dlouhou dobu tvrdilo, že na každém trhu chce prodávat pouze jednu značku – buď Lenovo, nebo Motorolu. Jelikož je nyní Motorola v rámci značky Lenovo integrovaná jako Moto, i tahle umělá bariéra zdánlivě padá. To jsou zřejmě důvody, proč české Lenovo včera rozeslalo slibně vypadající pozvánku na nadcházející tiskovou konferenci s hashtagem #HelloLenovoMoto a informací, že „Moto je tady“, zároveň slibující „voděodolné a nerozbitné telefony“. Více se dozvíme 19. dubna odpoledne.

Je tedy téměř jasné, že Moto brzy oficiálně dorazí do Česka. Co vy na to? Já se těším, jelikož na telefony Motorola mám jen ty nejlepší vzpomínky a ty, které jsem vlastnil, byly skvělé. Nehledě na to, že ty, které jsem si mohl osahat vloni v Barceloně, byly rovněž úžasné (a to i přesto, že jsou vybaveny Androidem).

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky