Problém s rolováním na Yoga 3 Pro a Yoga 900 s Windows 10

2. 11. 2015 | 0

Pokud jste svou Yogu 3 Pro upgradovali na Windows 10, nebo už máte Yogu 900, zjistíte, že vám ve většině „metro“ aplikací nefunguje rolování pomocí touchpadu. Řešením je nový ovladač.

Popis problému

Když svou vícerežimovou Yogu 3 Pro upgradujete z Windows 8/8.1 na Windows 10, neradi zjistíte, že nefunguje rolování pomocí touchpadu ve většině „metro“ (tedy „moderních“, „dotykových“ či „dlaždicových“) aplikací. Je to o to nepříjemnější, že rolování funguje např. v prohlížeči Edge a všech desktopových aplikací, ale třeba v takové nabídce Start nebo novém nastavení ne a ne fungovat. V případě Yogy 900 je to o to úsměvnější, že toto zařízení se s Windows 10 dodává a je pro Windows 10 navrženo, takže zde je na zamyšlení, jak se takový ovladač dostal přes kontrolu kvality a Yoga 900 se s ním dodává a je dostupný jako oficiální nejnovější na webu Lenovo… Uff…

Řešení

clickpad_yoga900

Naštěstí je řešení velmi snadné a nepřekvapí – stačí nainstalovat nový ovladač Synaptics vydaný pro opravu tohoto problému. Najdete jej v rámci aktuálních ovladačů a software pro Yogu 3 Pro na webu podpory Lenovo. Paradoxně však nebyl vydán pro Yogu 900, ale plně s ní funguje a problém napravuje, což mohu potvrdit. Aspoň že tak!

Ovladač ke stažení zde.
Diskuse o problému zde.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky