Lenovo P90 na festivalu

27. 8. 2015 | 0

Lenovo P90 už jsme na našem blogu představovali. Z testu vyšel jako výkonný a životaschopný zástupce řady P, neboť patří na její špičku. Celou recenzi si můžete přečíst zde. Léto je doba festivalů, dlouhých dovolených v přírodě. To vše často bez dostatku elektřiny a někdy také mobilního signálu. K takové příležitosti mi přišlo vhodné Lenovo P90 podrobit zkoušce.

Na vodu s ním nevypluji, přestože velikost by někomu mohla připomínat pádlo. Obvykle se tak 5,5“ displeje mezi fanoušky nazývají. S poměrně stylovým smartphonem, alespoň podle mě, jsem navštívil Rock for People Europe v Plzni, jehož bylo Lenovo partnerem. Sbaleno na cesty. Velkou baterii 4 000 mAh, čitelný displej na slunci, Android plný aplikací, třeba té festivalové s programem, a velmi důležitý fotoaparát při ruce. Zdá se, že mám vše, můžu vyrazit.

Rock for People Europe

Rock for People Europe

Jestli nebude za celou dobu třeba dobíjet telefon, jsem sám zvědavý. Prozatím aktivního užívání, neustále zapnutých dat, GPS a častého poslouchání streamované hudby vydržel téměř celý den. Byl jsem potěšen, ale beru v potaz, že v areálu festivalu budu mít hudbu naživo, málo času sledovat dění na sítích a raději si chci užívat sluníčka. Měl by tedy vydržet i nejméně celonoční párty. Ještě než jsem vyjel vstříc Plzni, zkontroloval jsem naposledy obsah kufru. Jen připomínám, SD karty nebudete potřebovat, paměť 16 GB si vystačí sama, ani není možnost ji rozšířit. Ochranná fólie na přední displej, kdyby ti z ruky vypadl, je už přiložena v balení při koupi, není třeba více řešit a kryt na záda (taková plastová vanička v barvě telefonu) v krabičce taky byl. Na nechtěné oděrky Lenovo myslí pořádně.

Teď záleží, jakou cestou se vydáš, protože jestli narazíš na pokrytí LTE sítí, nebude s Lenovo P90 problém. Teda většinou, dával bych bacha na LTE frekvenci 900 MHz, ta ve výčtu podporovaných chybí, avšak nabízí ji u nás jen jeden z operátorů. Navigace cesty do cíle byla snadná, jelikož díky vestavěnému kompasu se smartphone rychle zorientoval, kde zrovna na trase jsem. Aniž bych běžel nebo vydal po cestě více energie, než bylo nutné, už se Lenovo zadýchavalo. Hodně nepříjemné mi byly jeho neplynulé pohyby mezi obrazovkami aplikací. V číselných testech nevycházela P90 nejhůře, důležitější pro správný pocit je osobní dojem. Ten čas od času byl znát na zamrznuté tváři.

Rock for People Europe Lenovo

Rock for People Europe Lenovo

Rock for People Europe Lenovo

Rock for People Europe Lenovo

Rock for People Europe

Rock for People Europe

Silent party

Silent party

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky