CES 2015: Lenovo nám přináší nové smartphony i příslušenství

8. 1. 2015 | 1

Lenovo na letošním CESu neopomnělo ani na telefony a příslušenství a přináší nám nový smartphone řady Vibe, dále novinku, která v sobě ukrývá platformu Intel a dostalo se i na nové nositelné zařízení.

P90

Lenovo P90 je prvním smartphonem výrobce, který nabídne nový 64-bit Intel Atom Z3560 procesor. Doplňovat jej má nový modem Intel XMM™ 7262. Tato kombinace by měla telefonu pomoci dosahovat opravdu velkého výkonu, spolu s rychlým datovým připojením.

Zajímavostí je určitě také velká 4000 mAh baterie, která telefon bude pohánět jistě déle, než jsme zvyklí s běžnými smartphony.

Telefon dále obsahuje panel o velikosti 5.5“ s FHD rozlišením, 13 MPx zadní fotoaparát, který obsahuje i optickou stabilizaci. Vepředu to pak je 5 MPx kamerka pro videohovory a selfie fotky. Úložiště má pak velikost 32GB. RAM u tohoto modelu činí rovné 2GB.

Zvláštností je, že bude telefon nabízen jen jako singleSIM varianta. Telefon samozřejmě bude podporovat LTE a i nejnovější Wi-Fi protokol „ac“.

Telefon bude nabízen ve 3 barevných kombinacích: Pearl White, Onyx Black a Lava Red.

P90_Black_Hero_01

Vibe X2 Pro

Nový Vibe X2 Pro bude nyní celokovový.

Mezi hlavní komponenty můžeme zmínit 5.3“ IPS panel s FHD rozlišením, dále 64-bit Snapdragon 615 s osmi jádry. RAM je pak rovných 2GB. Úložiště je zde 32GB.

Potěšením určitě budou kamery – jak vpředu, tak i vzadu je to pak 13 MPx. Dodávaná baterie má pak kapacitu 2410 mAh.

Systémem i zde bude Android ve verzi KitKat. Barevné varianty u tohoto modelu budou následující: Champagne Gold, Rock Pink a Electric Blue.

Zde se už ale dočkáme formátu dualSIM.

Doufáme, že při uvedení na trh budou už telefony vybaveny systémem Lollipop, případně bude nabídnuta brzká aktualizace.

VIBE X2 Pro_Blue_Hero_04

Vibe Xtension™ Selfie Flash

Lenovo VIBE Xtension™ Selfie Flash je blesk, který vás ohromí. Měl by se vypořádat s opravdu každou situací, ať již tmou, či jiným neduhem.

Nový blesk se zapojuje do audio konektoru.

Princip fungování je takový, že blesk obsahuje 8 LEDek, které mají vykouzlit rovnoměrné barvy, dokonce i v horších světelných podmínkách. Blesk je nabíjitelný a na jedno nabití by měl obstarat až 100 selfie fotek.

Blesk je prozatím kompatibilní pouze s novým Vibe X2 Pro telefonem, nicméně není vyloučeno, že Lenovo v blízké době představí něco podobného i pro ostatní telefony ve své nabídce.

Intelligent Flash_02 Intelligent Flash_05

Vibe Band VB10

Zvláštností nového náramku je rozhodně 1.43“ e-ink displej s rozlišením 296×128 px, který by měl zajistit, že se vám náramek jen tak nevybije. Slibovaná výdrž je údajně až 7 dní.

Náramek obsahuje i několik fitness funkcí, je spojen s telefonem, čili ukáže vám i probíhající notifikace.

Přidanou hodnotou je i to, že náramek je voděodolný (IPx7).

Co se týče notifikací, tak vám náramek ukáže následující: hovory, SMS, Facebook, Twitter, WeChat a více. Velikost displeje by měla stačit na až 150 znaků.

Nový náramek je pak plně kompatibilní s Android (4.3+) a iOS telefony. Vibe Band VB10 bude nabízen ve 2 barevných provedeních, a to v černé a stříbrné.

VIBE Band VB10_Family_01

Dostupnost

P90: začátek února 2015.

Vibe X2 Pro: začátek dubna 2015.

Vibe Xtension™ Selfie Flash: zároveň s Vibe X2 Pro.

Vibe Band VB10: začátek dubna 2015 za cenu $89.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky