Patch řeší 3G připojení na ThinkPad Tabletu s Androidem 4

17. 10. 2012 | 0

Po mnohoměsíčních tristních peripetiích Lenovo konečně se zpožděním vydalo patch (aktualizaci) pro ThinkPad Tablet s Androidem 4.0 Ice Cream Sandwich, která napravuje nefunkční 3G modem Ericsson v evropských modelech (již jsme na problém upozorňovali)…

Jak jistě víte buď z vlastní zkušenosti nebo z našeho článku, evropské ThinkPad Tablety vybavené 3G modemem Ericsson jsou po aktualizaci na Android verze 4 (Ice Cream Sandwich) odkázané pouze na Wi-Fi a Bluetooth připojení, jelikož 3G modem (WWAN adaptér, chcete-li) přestal na této verzi pracovat z důvodu vadného ovladače. To je u mobilního pracovního zařízení typu tabletu celkem k vzteku a – ačkoliv Lenovo problém již několik měsíců “řeší”, zatím se kladný výsledek nedostavil.

ImgW4

Opravný balíček

Současná nejnovější dostupná aktualizace 0132 ze srpna, která slibovala nápravu problému, totiž problém nevyřešila. Konečně funkční aktualizace 0136 bude velmi brzy dostupná také ve variantě OTA (over the air – automatická aktualizace vzduchem), do té doby se však můžete obracet na technickou podporu Lenovo (info@lenovo.cz), která vám zašle aktualizační balíček i jednoduchý postup jeho aplikace.

Postup

Po získání aktualizačního balíčku v souboru ZIP od podpory Lenovo postupujte následujícím způsobem pro jeho aplikaci – jedná se o běžný postup aktualizace Android zařízení z SD karty.

  1. Aktualizujte tablet na nejnovější verzi software (měla by to být verze 32). Ujistěte se, že verze 32 je nainstalovaná, opravný balíček jinak může poškodit váš tablet!
  2. Zálohujte kritická data.
  3. Postupujte následovně:
    1. Zkopírujte ZIP soubor na SD kartu.
    2. Ujistěte se, že je tablet vypnutý (ne v režimu spánku, ale zcela vypnutý).
    3. Vložte SD kartu do tabletu.
    4. Nastartujte tablet do režimu Recovery
      1. Podržte tlačítko zesílení zvuku (Volume UP) a napájení (power).
      2. Jakmile ThinkPad Tablet zavibruje, mačkejte opakovaně tlačítko zesílení zvuku (Volume UP).
      3. Po 1-2 vteřinách by se měla zobrazit zpráva „Booting Recovery Console“. Přestaňte s mačkáním tlačítka zesílení zvuku.
    5. Jakmile jste v režimu Recovery, tlačítka zesílení (Volume UP) a zeslabení zvuku (Volume DOWN) slouží pro pohyb v menu, tlačítko napájení jako Enter (potvrzení).
      1. Stiskněte tlačítko zeslabení zvuku pro přechod na volbu „Apply update from SD Card“ (aktualizace z SD karty).
      2. Stiskněte tlačítko napájení pro výběr možnosti.
      3. Pomocí tlačítka zeslabení zvuku přejděte na danou aktualizaci.
      4. Stiskněte tlačítko napájení pro zahájení aktualizace.
    6. Potrvá zhruba 60-90 vteřin, než se aktualizace dokončí. Po dokončení restartujte tablet.

Vyzkoušeli jsme

Aktualizaci 0136 jsme vyzkoušeli na testovacím ThinkPad Tabletu a skutečně zabrala – 3G modem (WWAN adaptér) Ericsson je aktivní, vyhledá síť, připojí se a přenáší data. Stejný výsledek nám hlásí také další uživatel, kterému byla aktualizace poskytnuta skrze technickou podporu, podle něj však 3G nefunguje s nejvyšší rychlostí HSPA+.

 

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky