ThinkPad s myšmi

8. 9. 2010 | 0

Lenovo nabízí velkou spoustu myší pro ThinkPady (a nejen pro ně samozřejmě). Často z obrázků na e-shopech ani nepoznáme jakékoliv rozdíly, a proto přichází tento krátký článek, kde si (doufám) všechny představíme – s drátem, bez drátu, malé, velké…

Myši, které jsou přímo brandované pro ThinkPad, existují v podstatě jen dvě – dříve představovaná ThinkPad Bluetooth Laser Mouse a Travel Wheel Mouse (kterou z nějakého nepochopitelného důvodu v katalozích najdete bez jakéhokoliv označení ThinkPad, Lenovo ji tak vede také). Mám takový pocit, že dříve byla k sehnání i kopie ThinkPad Bluetooth Laser Mouse, ale s USB připojením, leč tu už dnes v nabídce českých e-shopů nemůžu najít.

Potom tu máme myši, které se sice v katalozích názvem ThinkPad pyšní, ale to je v podstatě všechno – na samotném zařízení ani jeho designu valnou shodu s ThinkPadem nenajdeme (nehledě na to, že ani Lenovo je tak oficiálně neoznačuje). V tomto případě se jedná o dvojici ThinkPad Wireless Laser Mouse (prodávaná ve dvou barvách) a ThinkPad ScrollPoint Mouse s modrým rolovacím tlačítkem místo kolečka.

Obecně ale platí, že jakákoliv myš označovaná pro ThinkPad má vyšší kvalitu a lepší parametry (800 nebo 1 000 dpi snímač, pogumovaný “soft-touch” povrch apod.).

Poslední skupinou myší jsou univerzální modely pouze s brandingem Lenovo, které jsou tak i vedené v katalozích. Pozitivní je, že už i ty nejobyčejnější (kolem 200 Kč) se k ThinkPadu docela dobře hodí, protože mají stejný design (jen ten nápis ThinkPad chybí). Negativem u těchto levných myší ale je nižší citlivost snímače, kdy je nutné ve Windows upravovat rychlost pohybu kurzoru, což ovšem ovlivní také nastavení vnitřních polohovadel samotného notebooku. Proto jejich použití nedoporučuji.

ThinkPad myši v tabulce

ThinkPad   ScrollPoint Mouse Travel   Wheel Mouse ThinkPad   Bluetooth Laser Mouse ThinkPad   Wireless Laser Mouse
 lenovo_scrollpoint_mouse_thumb-5B2-5D  trvlmouse_01_thumb-5B2-5D

thinkpad_bluetooth_laser_mouse_thumb-5B3-5D

lenovo_wireless_laser_mouse_thumb-5B7-5D

Připojení Drátové   USB Drátové   USB Bezdrátové   Bluetooth Bezdrátové   s USB donglem
Napájení 2   AA baterie 1   AA baterie
Snímač Optický,   800 dpi Optický,   1 000 dpi Laserový,   800 dpi Laserový,   1 200 dpi
Tlačítka 2 2   + kolečko 2   + kolečko 2   + kolečko
Rolovací   kolečko 4směrové   tlačítko klasické   kolečko kolečko   s naklápěním do stran kolečko   s naklápěním do stran
Povrch Soft-touch Soft-touch Soft-touch Lesklý   plast
Rozměry Běžné Zmenšená   (cestovní) Běžné Zmenšená   (cestovní)
Cena cca   400 Kč cca   380 Kč cca   900 Kč cca   820 Kč

IMAGE_401-5B3-5D

Zleva: běžná optická myš Lenovo, ThinkPad Bluetooth Laser mouse,
Travel Wheel Mouse

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky