Motorola Z3-Play foto-4-horz

Motorola Moto Z3 Play – první představení

28. 7. 2018 | 0

Když zhruba před půl rokem začaly na internetu prosakovat informace o chystaném nástupci modelu Motorola Z2 Play, měl jsem v tom jasno – tenhle telefon musím mít, minimálně na recenzi. Chystaný Moto Z3 Play měl přijít s tenkými rámečky, úzkou bradou a čelem a hlavně s 6“ displejem.

A to se také vyplnilo. V rukou držím Moto Z3 Play, který jde do prodeje začátkem příštího týdne. Nabízí poměrně slušnou výbavu – SoC Snapdragon 636, 4 GB RAM paměti a 64 GB interní úložiště. Do toho krásný 6“ Super AMOLED displej s rozlišením 2K a poměrem 18:9, takže je jen o kousek větší, než běžné 5,5“ telefony.

To nejlepší je cena. Zatímco předchozí Z play zařízení byly relativně drahé, Z3 Play zaujme všechny svou nízkou cenou. Stojí jen necelých deset tisíc korun. A to ještě stále není vše! V balení se nachází Moto mod v podobě přídavné 2 220 mAh baterie, takže spolu s 3 000 mAh interní baterií můžete mít zařízení s výdrží 5 220 mAh. Daní za toto vylepšení je jen větší tloušťka zařízení.

Celkem mě překvapily i fotoaparáty. Lenovo, potažmo Motorola nikdy nebyli známi bůh ví jak skvělými fotoaparáty. Z3 Play má dvě čočky s nízkou světelností, přičemž ta druhá slouží pro práci s hloubkou ostrosti. A je trochu s podivem, že zrovna ze Z3 Play lezou jedny z nejlepších fotek, které kdy smartphony Lenovo/Motorola dělaly. To je tedy můj názor po pár minutách zkoušení telefonu.

Dost bylo chvály, teď přejdu k záležitostem, které vás zamrzí. Je jich sice jen pár, ale jsou tady – boční rámečky by mohly být přeci jen ještě o něco tenčí. Na produktových renderech vypadají tence, ale v reálu jsou o chlup tlustší. Tohle však zkreslují všichni výrobci, ale podle mého názoru je to to stejné, jako bych si v restauraci objednal T-bone steak a přinesli mi kuskus. Kdo z vás by nebyl naštvaný? No a ta druhá věc – Jack umřel. S tím se dá počítat, protože USB-C nabízí mnohem více možností a bezesporu také kvalitnější výstup. V balení tak naleznete USB-C redukci na 3,5 mm jack konektor. O to vtipnější mi však přišlo, když jsem zjistil, že přibalená sluchátka mají – a teď se posaďte – 3,5 mm jack. Čekal bych, že přibalená sluchátka budou mít USB-C, ale ruku na srdce, kdo přibalená sluchátka používá? Za tu cenu – prominuto.

A určitě se ptáte, jak jsem s telefonem spokojený a jestli se vyplatí koupit. Po jednom dni nechci vyvozovat jakékoliv závěry, ale Z3 Play mě v mnoha ohledech příjemně překvapil. Výdrží, fotografiemi, svižným systémem a displejem. Malé nedokonalosti, jako jsou rámečky a chybějící 3,5mm jack se dají přehlédnout. Myslím si, že Z3 Play bude vyhovovat všem, kdo potřebuje větší displej, velký výkon, skvělý fotoaparát a velkou výdrž baterie.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky