12 ThinkBook Plus 5 Tablet display right side ports

CES 2024: všestranný ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid

20. 1. 2024 | 0

Lenovo se tradičně nebojí experimentovat. Důkazem toho je Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid. Celkem obsáhlý název naznačuje univerzální zařízení. Až tak (ultra)univerzální jsem jej však nečekal. Dle výrobce zacílí například na profesionály v logistice, tvůrce mediálního obsahu či finanční analytiky. Pojďme se na něj tedy podívat!

01 ThinkBook Plus 5 Front open display JD

V podstatě jde hned o 2 zařízení. Tím prvním je ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid Station – základna s operačním systémem Windows 11. Nachází se v ní procesory řady Intel Core Ultra a grafiky Intel Arc. To přirozeně znamená integraci funkcí AI díky neurální procesorové jednotce. Hodit se budou třeba Smart Meeting a Smart Power 3.0. K základně můžete připojit externí monitor, anebo právě to druhé avizované zařízení. Je jím ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid Tab s Androidem. Na 2,8K OLED panelu nabídne úhlopříčku 14″. Díky procesoru Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 mu nebude chybět ani výkon. Při samostatném použití tedy netřeba se omezovat. Dopomůže volitelné pero Lenovo Tab Pen Plus (kromě psaní poznámek třeba také na přepínání prezentací) a taktéž volitelný stojan Lenovo Universal Easel Stand.

14 ThinkBook Plus 5 Closeup detachable Android

Když obě zařízení spojíte, získáte plnohodnotný notebook, na kterém lze používat oba systémy, kterými tyhle zajímavé hračky disponují. Pokud chcete plnohodnotně pracovat, využijete Windows 11. Jestli k tomu potřebujete aplikace pro Android, není problém – Hybrid Stream je umožní streamovat jako Picture-in-Picture s nízkou latencí a vysokou kvalitou zobrazeného obsahu. Chcete hlavně vysokou výdrž na baterii? Tak přepněte z Windows na méně náročný Android a Hybrid Station bude fungovat jako klávesnice s ClickPadem.

05 ThinkBook Plus 5 3Q rear right lid half open

Jak můžeme vidět, vypadá to v tuhle chvíli patrně na jedno z vůbec nejuniverzálnějších zařízení na trhu. Zajímat vás proto určitě bude cena a dostupnost. Lenovo ThinkBook Plus Gen 5 Hybrid si pořídíte od srpna za 45 999 Kč.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky