lenovo-ces-2024-product-ThinkBook-13x-SPE-and-ThinkBook-13x-Gen-4-2

CES 2024: ThinkBook à la chameleon a sci-fi klávesnice s myší

12. 1. 2024 | 0

Lenovo na veletrhu CES 2024 předvedlo 2 extravagantní koncepty zařízení, o kterých si v tomto článku povíme více. Hned na úvod je jisté jedno: kreativita Lenovu rozhodně nechybí a tak to má být!

Lenovo ThinkBook 13x SPE: měňavý krasavec

 

Prvním konceptem je vlastně již dříve zmiňovaný Lenovo ThinkBook 13x Gen 4, s přídomkem SPE. Pokud vás zajímá význam této zkratky, pak vězte, že jde o „Smart Personalization Experience“. A ptáte-li se, co zde ta personalizace znamená, odpověď najdete na vnější části víka. Pokrývá ji totiž E-ink vrstva, kdy si pomocí technologie E-ink Prism a hardwarových a softwarových algoritmů můžete přizpůsobit její vzhled. Obavy o životnost baterie díky úsporné technologii nejsou třeba. Barevná schémata se mohou měnit i ve vypnutém stavu. Koncept aktuálně podporuje 1000 nejrůznějších obrázků. Notebooky spolu mohou interagovat a společně vytvořit jednotné schéma.

3-system-Interaction-A-scaled-e1704675521520-1024x266-1

vícero notebooků Lenovo ThinkBook 13x Gen 4 SPE v akci

Nesmrtelné periferie

Druhá 2 zařízení jdou s originalitou ještě o pořádný kus dál. Jestli myslíte, že na klávesnici a myši toho moc už vymyslet nejde, koncept Mechanical Energy Harvesting Combo vás vyvede z omylu. Sám název už trochu naznačuje, že klávesnice ani myš nemusejí nikdy vidět nabíjecí kabel. Na horní straně klávesnice totiž nalezneme solární panel. Pro případ, že byste se octli na místě bez špetky světla, stejně není všem dnům konec. Na levé straně je umístěno kolečko, jehož točením klávesnici dobijete. Podobné kolečko, či spíše klička, se nachází ve spodní části myši. Princip nabíjení zůstává stejný. Mechanical Energy Harvesting Combo spojíte se zařízením buď pomocí Bluetooth, anebo 2,4Ghz připojení. Otázkou zůstává, zda podobné periferie někdy uvidíme v prodeji.

lenovo-ces-2024-product-Mechanical-Energy-Harvesting-Combo-1

Mechanical Energy Harvesting Combo

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky