manaus-hero-image-600x400-1

Motorola uvádí novinky do řad Edge a G

21. 9. 2023 | 0

Legendární Motorole se i na našem trhu čím dál více daří. Neponechala proto nic náhodě a představila nástupce hned několika svých populárních modelů z řad Edge a G. Pojďme se podívat, čím novinky zaujmou!

Motorola Edge 40 Neo

Byl by hřích začít něčím jiným, než nástupcem loňského a po zásluze oblíbeného Edge 30 Neo. Ten zaujal zejména kompaktními rozměry v kombinaci s elegantním designem ve stylových barvách Pantone a vydařeným displejem. 

Novinka sází na větší 6,55″ Full HD+ pOLED panel, který je nově po stranách mírně zakřivený. Další parametry displeje jako maximální obnovovací frekvence 144 Hz, podpora HDR10+, 10bitová technologie se schopností vykreslit přes miliardu odstínů a jas až 1300 nitů nenechají na pochybách, že půjde o jednu z největších předností. Kvalitní selfie snímky zajistí 32Mpx kamerka v průstřelu. Kromě toho v displeji našla své místo čtečka otisků prstů  O ochranu se postará tvrzené sklo Dinorex NEG T2X-7. 

Zadní straně dominuje modul fotoaparátu se dvěma čočkami. Jedná se o hlavní snímač s rozlišením 50 Mpx a optickou stabilizací obrazu v doprovodu 13Mpx ultraširokoúhlého. Nechybí přisvětlovací LED dioda. Video můžete nahrávat až ve 4K při 30 fps.

Na zadní straně ještě zůstaňme. Logo Pantone ve spodní části totiž napovídá, že se stylem to výrobce myslí skutečně vážně, a tak kromě černé varianty s názvem Black Beauty budou k dispozici ještě modrá Caneel Bay a zelená Soothing Sea. U těchto dvou se liší i zvolený materiál, kterým Motorola zvolila veganskou kůži. Černá varianta nabídne hladký akryl. 

Procesorem se stal nový MediaTek Dimensity 7030 v kombinaci se štědrou porcí RAM – konkrétně 12 GB typu LPDDR4X. Pozadu nezůstalo ani úložiště o velikosti 256 GB. Proti loňsku se citelně zvětšila i baterie na 5000 mAh. Když to zkombinujeme s Androidem 13, kde klasicky nechybí šikovné vychytávky od Motoroly, může to znamenat mimořádně dobrou výdrž. Akumulátor dobijete za pomoci 68W TurboPower nabíječky přiložené v balení, za což jednoznačně palec nahoru. Bezdrátové nabíjení bohužel chybí, avšak díky podstatně vyšší kapacitě a rychlonabíjení patrně nebude problém jej oželet. 

Podíváme-li se na další údaje, nic podstatného nechybí. Naopak. V první řadě potěší přítomnost eSIM, dále voděodolnost dle certifikace IP68, stereo reproduktory Dolby Atmos, 5G, NFC, USB-C, Bluetooth 5.3 či Wi-Fi 6E6. Stejně tak se nezapomnělo na pokročilou bezpečnost reprezentovanou například vrstvou ThinkShield. Dokonce je k dispozici i platforma Ready For a k tomu se dočkáte 2 updatů operačního systému a 3 let bezpečnostních záplat.  Za 10 999 Kč to vypadá, jako kandidát na další bestseller!

Edge 40 Neo

Edge 40 Neo

Motorola Moto G84 5G

Moto G84 5G se vydá poprat s konkurencí v nabité střední třídě. Hodlá zabodovat nejen stylem v podobě výrazné barvy Viva Magenta od Pantone, ale také výbavou. Přední stranu zaujímá 6,5″ Full HD+ pOLED panel s HDR10+, až 120Hz obnovovací frekvencí, 10bitovou technologií a vysokým maximálním jasem 1300 nitů. V průstřelu se ukrývá 16Mpx přední kamerka a pod displejem potom čtečka otisků prstů. Telefon nepostrádá dvojici stereo reproduktorů s certifikací Dolby Atmos a technologií pro vylepšený prostorový zvuk Spatial Sound by Motorola. Moto G84 5G má certifikaci IP54, takže podzimního deštíku se obávat nijak nemusíte.

Hlavní snímač zadního fotoaparátu se pyšní optickou stabilizací a 50 Mpx, sekunduje mu 8Mpx ultraširokoúhlý. Video můžete nahrávat nejvýše ve Full HD při 60 fps, podpora 4K tak schází. S ohledem na cenu se však nelze zlobit.

Výkon zajistí dnes již o něco starší Snapdragon 695 5G, ovšem doplněný o poctivých 12 GB RAM a 256 GB interní paměti. Stejně tak je opět solidní kapacita 5000mAh baterie. Rychlost nabíjení sice možná nevypadá v porovnání s Edge 40 tak závratně, 30 W je však více než dost. Znovu udělá velkou radost přiložená TurboPower nabíječka rovnou v balení. Telefon běží na nejnovějším Androidu 13 s nadstavbou My UX. Ani zde se nezapomnělo na všechny důležité vychytávky od Motoroly, jako Moto Secure, ThinkShield nebo FamilySpace. K tomu obdržíte 1 aktualizaci operačního systému a 3 roky bezpečnostních záplat. Mimořádně příjemně překvapí i v takto dostupném modelu přítomnost rozhraní Ready For. Skvěle!

Konektivita taktéž nezklame. Nechybí Bluetooth 5.1, pochopitelně USB-C či NFC. Co ale zaujme, je přítomnost jack konektoru.

Kromě výrazné Viva Magenta budou v prodeji ještě další 2 barevné varianty, jen tentokrát bez loga Pantone. Přesněji Marshmallow Blue a Midnight Blue. Verze Viva Magenta a Marshmallow Blue budou mít záda vyrobená z veganské kůže, Midnight Blue z plastu. S cenou je na tom G84 5G vskutku sympaticky – činí 7 299 Kč.

Moto G84 5G

Moto G84 5G

Motorola G54 5G Power Edition

Střední a nižší střední třída jsou kategorie, kde bývá problém se nějak odlišit a zároveň neudělat přešlap. Jak na to tedy chce Moto G54 Power Edition jít? Dostaneme 6,5” IPS panel s rozlišením Full HD+ a 120Hz obnovovací frekvencí. To potěší, protože v minulosti jsme se mohli setkávat s tím, že pokud měl telefon 5G, pak menším kompromisem někdy bylo pouze HD+ rozlišení. 16Mpx kamerky se již tradičně nachází v průstřelu. Snímače otisků prstů však již v displeji nenajdeme, ukryl se totiž do zapínacího tlačítka. 

Hlavní snímač poskytne v obou modelech 50 Mpx a dokonce i optickou stabilizaci obrazu. K němu se přidá 8Mpx ultraširokoúhlý. Video nahrajete nejvýše ve Full HD při 60 fps.

O výkonnostní stránku se postará MediaTek Dimensity 7020, tedy slušný procesor určený pro střední třídu. Skvělou zprávou je stejně jako v předchozích případech 12GB RAM a 256 GB prostoru pro vaše data. Tak, a teď k hlavnímu taháku G54 Power Edition. Zatímco 5000mAh baterie v předchozích případech je více než slušná hodnota, Power Edition jde už dle názvu ještě o celých 1000 mAh dál. Plných 6000 mAh budete moci dobít rychlostí 30 W.

G54 Power Edition běží na Androidu 13 s My UX a dostane 1 aktualizaci operačního systému a 3 roky bezpečnostních updatů. Z další výbavy zmiňme rozhodně jack konektor, dvojici hlasitých stereo reproduktorů Dolby Atmos, Bluetooth 5.1, NFC nebo USB-C. V Motorole si vyhráli i s barvami, byť ne s těmi od Pantone. Moto G54 5G Power Edition tak můžete volit v Pearl Blue, Mint Green nebo Midnight Blue. Vyjde vás vyjde na hezkých 6 299 Kč.

Moto G54 5G Power Edition

Moto G54 5G Power Edition

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky