19 Thinkpad P1 Gen6 Specialty Logos

S novými pracovními stanicemi Lenovo myslí na nejnáročnější

20. 5. 2023 | 0

Portfolio Lenova patří k nejširším na trhu. Vyberou si z něj studenti, běžní uživatelé, kreativci i profesionálové. Na poslední jmenovanou skupinu budou cílit právě představená zařízení ThinkPad a ThinkStation řady P. Provozujete supernáročný modelovací software, vytváříte nejnovější hry, jste správce fondu nebo třeba architekt? Tak právě pro vás tu nejnovější pracovní stanice jsou!

A začněme těmi stolními. ThinkStation P3 přicházejí ve třech variantách: Tower, Ultra a Tiny. ThinkStation Tower bude v rámci této řady patřit k dostupnějším. Ve vrcholné konfiguraci nabídne Intel Core i9 13. generace a až 24GB grafickou kartu Nvidia RTX A5500. Rozměrnější šasi umožní použití až 1 100W napájecích zdrojů a pokud budete potřebovat rozšířit úložiště, žádný problém. Můžete do velikosti 24 TB.

ThinkStation P3 Tower

ThinkStation P3 Tower

ThinkStation Ultra zaujme svým kompaktnějším tělem s objemem lehce pod 4 litry. To se v některých prostředích může dost hodit. Nejvyšší konfigurace se pochlubí stejně jako předešlá varianta grafickou kartou Nvidia RTX A5500. Volitelně bude k dispozici baseboard management controller (BMC) pro vzdálený monitoring a správu.

ThinkStation P3 Ultra ME

ThinkStation P3 Ultra

ThinkStation Tiny bude, jak už název napovídá, jedna k nejmenších stanic. Její objem činí pouhý 1 litr. Stran procesorů dostaneme stejně jako v předchozích případech jen to nejlepší, tedy až Intel Core i9 13. generace. Pokud jde o grafické karty, tady už bylo potřeba brát ohled na menší rozměry, a tudíž nutnost předejít případnému nadměrnému zahřívání. Proto se nejlepší možná konfigurace spokojí „jen“ s Nvidií T1000.

ThinkStation P3 Tiny CT2 01

ThinkStation P3 Tiny

A pak tu máme ThinkPady. Tady už to začíná být o něco složitější. To nejlepší představuje 16″ ThinkPad P16 Gen 2. Nabídne Intel Core 13. generace s přídomkem HX, tedy v podstatě desktopové procesory. Ty budou doplněny až o Nvidii RTX 5000 a RAM paměť (samozřejmě) typu DDR5 může činit až 192 GB.

ThinkPad P16 Gen 2

ThinkPad P16 Gen 2

Pokud chcete něco tenčího a lehčího, nabízí se ThinkPad P1 Gen 6. Hmotnost takového ThinkPadu X1 Nano sice nečekejme, ale 1,78 kg je (nejen) u pracovní stanice hodně slušnou hodnotou. V konfiguracích budete mít širokou paletu možností. Jako zobrazovač můžete zvolit 16″ dotykový OLED panel anebo displej s nízkým vyzařováním modrého světla pro lepší ochranu očí. Čelní kamerka je vybavena 5 Mpx. Silný je tento notebook i po stránce mobility – máme tu WiFi 6E a do konfigurace si lze rovnou přidat i LTE připojení. I přes tenkost se do přístroje vešly enormně výkonné Nvidie RTX 5000 Ada Generation nebo GeForce RTX 4090.

04 Thinkpad P1 Gen6 Hero Front forward facing

ThinkPad P1 Gen 6

Nepotřebujete úplně to nejlepší možné, ale chtěli byste přesto něco více než základní řadu? Tak potom přichází na řadu ThinkPad P16v i Gen 1. Tento opět 16″ stroj poskytne procesory Intel Core H 13. generace doplněné oproti vyšším sourozencům o Nvidia RTX 2000 Ada Generation. Zároveň se Lenovo chlubí duálním tepelným výstupem pro lepší chlazení.

04 ThinkPad P16vi Gen1 Hero Front forward facing left

ThinkPad P16v i Gen 1

Pomyslným základem nově představených zařízení se stanou ThinkPad P14s i Gen 4 a ThinkPad P16s i Gen 2. V tomto případě je tedy k dispozici i menší model se 14″ palcovým displejem. Volit můžete opět mezi OLED panelem či displejem s nízkým vyzařováním modrého světla. Notebook lze také osadit až 5Mpx čelní kamerkou a Nvidií RTX A500.

Pracovní stanice řady P dále disponují certifikací ISV. Je tak zaručen bezproblémový chod profesionálních programů jako Autodesk Revit, Autodesk Inventor 3D CAD nebo Dassault Systemes CATIA. Zmiňme i různé doprovodné služby. Záruku půjde rozšířit až na 5 let, podpůrné služby Lenovo Premier Support Plus a také zahrnutí do modelu Lenovo TruScale Device as a Service. V rámci něj si firmy mohou na míru škálovat své IT vybavení dle individuálních potřeb.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky