156630-1200-auto

Přichází špičkově vybavená Motorola Edge 40 Pro

5. 4. 2023 | 0

Nejvyšší třída začíná být letos pořádně nabitá a přispěje k tomu i nově představená Motorola Edge 40 Pro. Telefon se bude snažit oslnit nejen špičkovou výbavou, ale také hodně zajímavě nastavenou cenovkou. Pojďme si novou motorolu krátce představit!

156631-1600-auto

Hned na první pohled chce Edge 40 Pro  zaujmout svým zakřivěným 6,67″ Full HD+ POLED displejem se 165Hz obnovovací frekvencí. V průstřelu našla své místo kamera s rozlišením 60 Mpx, takže se zřejmě můžeme těšit na parádní selfie snímky. Displej se pochlubí certifikací Dolby Vision. Kryje jej odolné sklo Gorilla Glass Victus a plynule přechází v kovový boční rám. Stejnojmenné tvrzené sklo našlo své místo na zadní straně. Tentokrát však v matné sametové úpravě. Výrobce tak zřejmě neponechal v otázce designu nic náhodě a dokazuje to i certifikace IP68.

Fotovýbavu Motorola rozhodně neošidila. 50Mpx hlavní snímač by sice sám o sobě nebyl v dnešní době nějak zázračný, ale 50Mpx ultra širokoúhlý senzor a 12Mpx portrétní snímač už vypadají hodně zajímavě. Video dokáže telefon nahrávat až v 8K při 30 snímcích za vteřinu a samozřejmě nechybí optická stabilizace obrazu. Uvidíme, jak fotoaparát povede v praxi.

Výkon zajistí nejnovější Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 s podporou 5G v kombinaci s 12 GB RAM typu LPDDR5X. Prostor pro vaše data bude činit 256 GB. Baterie poskytne kapacitu 4600 mAh. Viděli jsme už i vyšší kapacity, ale díky komponentám a optimalizaci systému Android 13 snad výdrž nebude žádný problém.  Zmiňme, že baterii půjde nabít nejen 125W drátovým nabíjením, ale také bezdrátově rychlostí 15 W. Energii můžete i sdílet pomocí reverzního nabíjení, a to rychlostí 5 W. Nabíječka TurboPower se 125 W dodávaná v balení potom jednoznačně vykouzlí úsměv na rtech.

156632-1200-auto

 

Z dalších funkcí se hodí zmínit podporu WiFi 7, Bluetooth 5.3, eSIM či desktopové platformy Ready For a bezpečnostní vrstvy ThinkShield. Dále tu máme stereo reproduktory s certifikací Dolby Atmos, samozřejmostí je i NFC.

Motorola Edge 40 Pro se již prodává na českém trhu. Seženete ji v barvách Interstellar Black a Lunar Blue. A cena? Ta se zastavila na 21 599 Kč. Pro Motorolu to tedy vypadá na skutečně silné želízko v ohni a těšíme se, až budeme Edge 40 Pro moci otestovat.

 

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky