08 ThinkBook Plus Gen 4 Hero Twist Hinge

CES 2023: ThinkBook s otočným displejem a doplňky pro práci

6. 1. 2023 | 0

ThinkBook Plus Twist: Notebook s netradičně otočným displejem

Pamatujete na notebooky s otočným displejem – ThinkPad S230u a ThinkPad X220 Tablet? Lenovo jejich koncept s otočným displejem na jednom pantu s příchodem konvertibilních konstrukcí nehodilo do šuplíku. Právě nyní ožívá v podobě modelu ThinkBook Plus Twist.

Tenhle model vychází koncepčně z druhé generace modelu ThinkBook Plus. Obsahuje dva displeje – hlavní OLED a zadní e-ink. Můžete jej používat jako notebook, „véčko“, tablet a otáčet displej a vybírat si tak mezi e-ink nebo OLED. Klíčové funkce tohoto zařízení jsou:

  • Nejnovější procesory Intel Core 13. generace
  • Nový 13,3palcový 2,8K OLED dotykový skleněný displej s úzkými rámečky a otočným pantem
  • Nový barevný 12palcový e-Ink displej s předním nasvícením na horním krytu s vylepšenou obnovovací frekvencí 12Hz a dotykovým sklem
  • Intel Wi-Fi 6E
  • Podpora pera na OLED a e-Ink displejích
  • Výdrží baterie až 18 měsíců (!!!)

 

ThinkBook 16p: Na náročnou práci

Modely ThinkBook 16p patřily vždy k těm nejvýkonnějším z řady Thinkbooků. Stejně je to i v tomhle případě, tento model kombinuje Procesory Intel řady H 13. generace, grafiky až Nvidia GeForce RTX 4060 a 16“ displej s 3,2K rozlišením a 165Hz obnovovací frekvencí. Má také větší skleněný touchpad, FHD webkameru, a čtyři reproduktory Harman Kardon. Nechybí mu ani duální mikrofony s funkcí potlačení hluku.

K tomuto modelu je možné si přikoupit i doplňky Lenovo Magic Bay. Ty zahrnují 4K webkameru Lenovo Magic Bay 4K, externí světlo Lenovo Magic Bay Light a volitelný modem Lenovo Magic Bay LTE.

Bezdrátové dokování

Budoucnost v bezdrátovém nabíjení notebooku je tady. Představuje ji dock ThinkBook Wireless Dock, který je určený pro ThinkBook 13x Gen 2. Je kompletně bezdrátový. Zvládne nabíjet notebook až do 65W, k tomu navíc i mobilní telefon nabíjecím výkonem až 10W. O konektivitu s notebookem se starají Wi-Fi 6 a technologii Power-by-Contact.

Funguje docela jednoduše – notebook stačí položit na podložku a vše se automaticky spáruje. Po sejmutí notebooku z podložky se vše odpojí. Jak prosté.

Dock slibuje podporu duálních displejů s rozlišením až 4K při 60Hz, obsahuje tři USB-A porty, jeden USB-C port a tenký konektor Lenovo pro napájení celé stanice.

ThinkCentre neo: Pokud nemáte dostatek místa na počítač

Nový minipočítač ThinkCentre neo 50q Gen 4 s šasi o objemu jednoho litru obsahují celkem slušný hardware – procesory Intel Core 13. generace, důmyslně skrytou ventilací zabudovanou do předního rámu, 1TB SSD disky v kombinaci s HDD, až 32GB DDR4 a WiFi 6. K dispozici budou s předinstalovaným operačním systémem Windows 11 nebo s operačním systémem IGEL.

03 ThinkCentre neo 50q Hero Left-1280x1280-1

Cena a dostupnost

  • ThinkBook Plus Twist bude na našem trhu dostupný od července 2023 s cenou začínající na 36990 Kč včetně DPH.
  • Čtvrtá generace notebooku ThinkBook 16p bude na našem trhu dostupná od června 2023 s cenou začínající na 34990 Kč včetně DPH.
  • Příslušenství Lenovo Magic Bay bude dostupné exkluzivně s notebookem ThinkBook 16p Gen 4. Pro stanovení cen jednotlivých balíčků se obraťte na lokální zastoupení společnosti Lenovo.
  • Bezdrátové zařízení ThinkBook Wireless Dock pro ThinkBook 13x Gen 2 bude na vybraných trzích dostupné jako varianta konfigurace balíčku.
  • ThinkCentre neo 50q Gen 4 s operačním systémem Windows 11 bude dostupný od května 2023 a zveřejnění ceny nás čeká v následujících měsících. Pro ceny tohoto modelu s operačním systémem IGEL prosím kontaktujte lokální zastoupení společnosti Lenovo.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky