thinkphone-pdp-charging-d-u73xxudr1

CES 2023: Lenovo ThinkPhone by Motorola

10. 1. 2023 | 0

Lenovo se rozhodlo rozšířit řadu s kultovním označením „Think“ o další produkt. Tentokrát jde o Lenovo ThinkPhone by Motorola. Jak už označení napovídá, půjde o model určený hlavně pro firemní klientelu, ale rozhodně se bude zamlouvat i těm, komu zkrátka vyhovuje design notebooků ThinkPad a navíc ocení široké možnosti propojení těchto zařízení. Pojďme si tedy nový ThinkPhone představit!

2022 Bronco BasicPack Carbon-Black Pdp-Hero-e1672860007676

Designově je smartphone plně poplatný rodině Think, máme tu tedy rámeček z leteckého hliníku a záda vyztužená aramidovými vlákny. Už z toho můžeme vidět, že ThinkPhone by měl dost vydržet a dokládá to i splněním armádního standardu MIL STD 810H. Nezapomnělo se ani na certifikaci IP68. Na zadní straně nalezneme fotoaparát s rozlišením 50 Mpx doplněný o OIS, 13 Mpx širokoúhlý snímač a 2 Mpx senzor hloubky ostrosti. Spodní strana zad se ještě pyšní nápisem ThinkPhone doplněným o ikonickou červenou tečku. Na přední straně se krom prostorného 6,6 palcového pOLED displeje s rozlišením Full HD+  a obnovovací frekvencí 144 Hz nachází také 32 Mpx kamerka. Displej tedy podle specifikací vypadá opravdu nadějně. Pod ním se ještě ukrývá čtečka otisků prstů. O ochranu se stará tvrzené sklo Gorilla Glass Victus. Aby ale telefon uspokojil přeci jen náročnější korporátní klientelu, nabídne Lenovo také speciální fólii, která ztmaví displej při pohledu ze stran a zabrání tak případným všetečným pohledům do soukromých informací.

Mimo stereo reproduktorů s certifikací Dolby Atmos a USB-C pro nabíjení tu nalezneme ještě jednu specialitu. Je jí červené programovatelné tlačítko na levé straně s širokými možnostmi konfigurace.

V ThinkPhonu tiká procesor Snapdragon 8 Gen 1 doplněný o 12 GB RAM, takže výkon telefonu nebude chybět ani v nejnáročnějších operacích. Samozřejmostí je naprosto bezchybná konektivita včetně 5G či NFC. Baterie se chlubí velice pěknou kapacitou 5000 mAh. Telefon podporuje univerzální 68W nabíjení TurboPower, díky kterému telefon dle výrobce nabijete za čtvrt hodiny na celý den práce. Máme tu i podporu 15W bezdrátového nabíjení.

2022 Bronco Advanced-Pack display 2-e1672860026601

ThinkPhone běží na nejnovějším Androidu 13. Ten je zde doplněn o řadu funkcí tak, aby byl telefon co možná nejvíce provázán se notebooky ThinkPad. I díky výše zmíněnému červenému tlačítku tu máme třeba velmi jednoduchou možnost synchronizace dat. Dále ThinkPhone láká na pohodlné přetahování souborů mezi mobilem a počítačem, anebo streamování mobilních aplikací na počítač. Zmiňme také pokročilou ochranu v podobě ThinkShield kombinující vrstvy zabezpečení na úrovni hardwaru i softwaru, a pak také Moto KeySafe pro izolaci citlivých dat od zbytku systému.

2022 Bronco BasicPack Carbon-Black Dyn-Backside-e1672859923408

ThinkPhone by se měl dostat do prodeje i v České republice. Cenu zatím neznáme. Motorola každopádně na svých stránkách inzeruje zatím jedinou variantu úložiště, konkrétně 256 GB. K dispozici bude v typicky černé barvě.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky