ThinkPad X1 Nano foto 02 celek

Lenovo pod stromeček 2022? Tipy redakce blogu

19. 12. 2022 | 0

Ani na konci roku 2022 si nemůžeme nechat ujít šanci podělit se s vámi, kteří třeba ještě zvažujete vánoční dárky, o zařízení Lenovo, která nás letos zaujala a která stojí za zvážení nejen jako dárky pod stromeček. Letos jsme se neomezovali, a tak ve výčtu najdete směsici různorodých zařízení.

Vojta Vymětal

Tyhle Vánoce je podle mě naprostá jednička IdeaPad 5 Pro. Proč? Nejlevnější konfigurace startuje na 20 tisících, a za tyhle peníze můžete mít model s procesorem i5, 16GB RAM a skvělým 14″ IPS displejem se 100% pokrytím sRGB gamutu a jemným 2,5K rozlišením. Ve vyšších konfiguracích už jsou i skvělé Ryzeny 7 a dedikovaná grafika, takže tenhle model stojí za zvážení.

ideapad series 5 pro

IdeaPad series 5 pro

 

 

Druhé zařízení, které letos stojí za to, je tablet Tab P11 Plus. Prim zde hraje opět příjemná cena, displej s 2,5K rozlišením a velký výkon. K tomu i povedený design, skvělý zvuk a baterka s dlouhou výdrží. Navíc k němu nyní můžete získat ochranu proti náhodnému poškození zdarma. Pokud tablet neúmyslně poškodíte, Lenovo jej jednou na své náklady vymění, nebo opraví. Takže jestliže máte doma malé děti nebo jste nešika, je to příjemný bonus!

Tab P11 Plus

Tab P11 Plus

 

Honza Adamčík

Musím uznat, že v poslední době mne Lenovo docela překvapuje tím, co dodává na náš trh. Co mi ale asi nejvíce zůstalo v hlavě a doporučil bych v tomto vánočním speciálu, je Lenovo Yoga Slim 9 14IAP7. Tento celokovový přístroj, který váží jen 1,37 kg, v sobě má dostatek výkonu díky procesoru Core i5-1240P řady Alder Lake, dále nabídne výborný 14″ OLED displej s 2,8K rozlišením (2 880 × 1 800), 16 GB RAM a 1TB NVMe SSD. Navíc se o zvuk postaralo repro Bower & Wilkins, které nehraje vůbec špatně. Prostě jako komplet je to skvělý kompaktní universál, který udělá i dost parády.

Lenovo Yoga Slim 9 14IAP7

Lenovo Yoga Slim 9 14IAP7

Petr Monhart

Osobně mám moc rád mobilní telefony, které si cenově úplně nevyskakují, ale zároveň dokáží přinést i do nižších pater výbavu, za kterou se nemusí stydět ani dražší kolegové. Právě taková zařízení totiž celé odvětví posouvají dál i co do masovosti.

Letos je proto za mě v mobilech horkým kandidátem pod vánoční stromek Motorola Moto G72. Krásný a prostorný 6,6″ 120Hz P-OLED displej, 5000mAh baterka, stereo reproduktory, 108 Mpx hlavní fotoaparát a nový MediaTek Helio G99. Nechybí ani NFC. To vše zabalené do elegantního designu a poháněné Androidem 12 s lehkou nadstavbou My UX, což je prakticky čistý Android doplněný o pro Motorolu typické praktické funkce. K tomu se přidává pokročilá ochrana ThinkShield, která přidává na celkovém zabezpečení telefonu a hodí se tak třeba i do firmy.

Motorola Moto G72

Motorola Moto G72

Pokud pro vás není nutností 5G a postačí celkem dobrá elektronická stabilizace namísto optické, patří tento telefon určitě do vašeho užšího výběru. A cenovka? Moto G72 lze v současnosti sehnat už od šesti a půl tisíce korun v případě varianty se 6 GB RAM, 7000 korun pak dáte za verzi s 8 GB RAM. Velikost úložiště je v obou případech stejná – 128 GB.

Z notebooků (nejen) okolo psychologické hranice 10 000 Kč je za mě nyní velice zajímavým a žhavým kandidátem IdeaPad 5. V této kategorii totiž můžeme pořád narazit na nešvary v podobě ne právě skvělého zpracování, TN panelů, celeronů a pokračovat by šlo dlouho. Pak tu máme Ideapad 5, který nabídne z velké části kovové provedení společně s 15,6″ Full HD IPS panelem, procesorem AMD Ryzen 3 5300U, 8GB RAM a 256GB SSD úložištěm pro vaše data. Operačním systémem je Windows 11 v režimu S, který lze v případě potřeby snadno přepnout na verzi Home. Nepůjde sice vyloženě o trhače asfaltu, ale s cenou lehce pod deset tisíc korun v případě zmiňované varianty jde o opravdu skvělou koupi. Jen pozor, ať nenatrefíte na verzi bez operačního systému.

Matěj Gottwald

Mě letos zaujala dvě zařízení – (dokonalý) notebook a skvělý telefon.

ThinkPad X1 Nano je podle mě dokonalý pracovní notebook – je rychlý (díky architektuře Intel Evo), lehký, snadno přenosný, má skvělou konstrukci, výborný displej a nabídne všechny pracovní funkce, které máme u ThinkPadů rádi včetně TrackPointu, inteligentních senzorů a chytrého zabezpečení. ThinkPad X1 Nano by měl být v hledáčku každého, kdo často cestuje za prací a nechce dělat příliš mnoho kompromisů.

ThinkPad X1 Nano

ThinkPad X1 Nano

Potom bych rozhodně doporučil telefon Motorola Edge 30, který poskytne po všech stránkách velmi dobrý výkon, funkce (až na pouze průměrné fotoaparáty) a výbavu za velmi příznivou cenovku. Atraktivní design taky potěší, téměř čistý a aktuální systém Android je u Motoroly samozřejmostí, nechybí softwarová vylepšení Moto, bez kterých si pak život s telefonem nebudete umět představit.

Moto Edge 30

Moto Edge 30

Jaroslav Tomešek

Ze zařízení, která jsem měl možnost vyzkoušet si myslím, že by se letos pod stromečkem mohla hezky vyjímat třeba Yoga Duet 7, není sice z nejlevnějších, ale zato nabízí slušný výkon i výdrž v příjemném kompaktním balení.
Svou konstrukcí dobře poslouží v práci, ve škole a i na tu zábavu či umělecké vyžití bude sloužit výborně.
Někoho může trochu odradit malá konektorová výbava, ale tu slušně vyvažuje možnost připojení doku přes rozhraní Thunderbolt nebo prosté USB-C.
A na Vánoce má toto zařízení bonus, pod stromečkem totiž vydá za tři dárky – tablet, klávesnice a stylus.

Yoga Duet 7 13ITL

Yoga Duet 7 13ITL

Jiří Pitek

Mě letos uchvátilo a to doslova a do písmeme jedno zařízení které bych si asi jen tak nekoupil, a ze začátku jsem k němu měl docela despekt. A to konkrétně Lenovo IdeaPad Chromebook. Ze začátku jsem si říkal, co tak asi budu dělat s ChromeBookem a ke všemu gaming, to snad nemyslí vážně? Ale ve finále dostanete notebook který je velmi dobře postavené, má úžasný displej! To teda musím říct, že vzhledem k tomu je Lenovo dlouhá léta používalo  displeje co snad nikdo jinej nikde nechtěl, tak tehle se povedl, 165Hz a 2560×1600 s 100% sRGB dříve nemyslitelné, dneska v notebooku který měl stát pod 20k korun. Další devízou je provázání s vašim telefonem s Androidem, jasný není to tak vychytané jak od konkurence s ovocem ve znaku, ale i tak to velmi dobře funguje. Dostatečně silný procesor, dost RAM a SSD. Co víc si může takovej student přát, jasný nepojedou tam některý speciální SW pro Windows, ale pro konzumaci obsahu a zápisky je to fakt dobrý stroj, až jsem byl sám překvapen jak je dobrý. Nicméně dostupný bude až na začátku roku 2023, ale do té doby se vyplatí si počkat a stejně tak do té doby bude tady na blogu recenze.

Ideapad Gaming Chromebook

Ideapad Gaming Chromebook

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky