06 Ideapad Gaming Chromebook 167 Hero Top

Hrajte vždy a všude – nový Lenovo IdeaPad Chromebook je vstupní branou do světa cloudových her

1. 11. 2022 | 0

Herní nadšenci se mohou těšit na nový Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook, který bude spojkou s herním světem na cestách i z pohodlí domova. Tento 16palcový přírůstek rozšíří stávající herní portfolio společnosti Lenovo a bude mít co nabídnout širokému publiku herních nadšenců. Nový Chromebook tak přinese vyšší výkon a rychlost, vynikající obraz a snadnější přístup k nejnovějším hrám díky nové softwarové funkci operačního systému Chrome OS.

Společnost Lenovo se rozhodla reagovat na rostoucí zájem herní komunity o online hry a vytvořila IdeaPad Gaming Chromebook, který je vhodný pro široké spektrum hráčů napříč generacemi a zkušenostmi. Nový Chromebook se tak stane vůbec prvním cloudovým herním zařízením od společnosti Lenovo a zájemcům zajistí prvotřídní herní zážitek za dostupnou cenu.

“V herní komunitě jsme zaznamenali posun. Díky rostoucímu ekosystému cloudových her se uživatelé, kteří kdysi na začátku 90. let vášnivě hráli videohry, opět věnují tomuto koníčku, zatímco mladší publikum vítá bezproblémové a pohlcující streamování,” uvedl Benny Zhang, ředitel a generální manažer segmentu Chromebooků v globálním inovačním centru společnosti Lenovo, Intelligent Devices Group.  “Bez ohledu na úroveň herní zručnosti nebo žánrové preference si každý hráč zaslouží užít si hry tak, jak bylo jejich tvůrci zamýšleno. Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook poskytuje nejen sílu, grafiku a výkon potřebný na to, aby se tento cíl stal realitou pro online hráče, ale zjednodušuje celý proces pro ty, kteří si chtějí jenom hrát,“ dodal Benny Zhang.

Vysoké rozlišení a výkonný procesor pro každého hráče

To, že se bude jednat o výkonný herní notebook, který si poradí s graficky náročnými MOBA a AAA hrami, slibuje WQXGA displej s obnovovací frekvencí 120 Hz. Displej nabídne vysoké rozlišení a výjimečné barvy na obrazovce s poměrem stran 16:10. Kombinace rychlé obnovovací frekvence s výkonem procesoru Intel Core a připojením Wi-Fi 6E umožní zapáleným hráčům být silným soupeřem a užít si plynulou a bezproblémovou hru.

Herní nadšenci se také mohou těšit na RGB klávesnici, která má na Chromebooku IdeaPad čtyřzónové barevné podsvícení a bez zaváváni reaguje na stisk klávesy, takže zaručí, že se žádné písmeno neztratí ani v případě, když je třeba psát opravdu rychle. Tuto vlastnost umožňuje funkce anti-ghosting a 1,5mm zdvih kláves pro citlivější a intuitivnější psaní.

Dostupné hraní v nejvyšší kvalitě

Nový IdeaPad Gaming Chromebook umožňuje streamování plných her pro počítač i konzole pro příležitostné i náročné hráče, splňuje totiž požadované specifikace pro hlavní cloudové herní platformy včetně Xbox Cloud Gaming (Beta), Amazon Luna či NVIDIA GeForce NOW, která streamuje více než 1400 počítačových her v kvalitě až 1600p při 120 snímcích za vteřinu a mimořádně nízké latenci. Pokud patříte mezi jedince, kteří chtějí hrát hry na různých platformách, díky novému softwaru ChromeOS a kouzelnému tlačítku Everything Button můžete jednoduše vyhledávat, vybírat a hrát příběhy, které vás zajímají.

Díky cloudovému hraní a výbavě nového IdeaPad Gaming Chromebooku mohou hráči zapomenout na nutnost instalace her, manuální stahování aktualizací nebo nakupování nových komponent pro zvýšení výkonu počítače.

Kromě prvotřídního technologického vybavení uživatelé zajisté ocení i pokročilou službu podpory Lenovo Premium Care, která nabízí nepřetržitý přístup k odborným technikům pro rychlé opravy stejně jako další asistenci.

Všestranný notebook

Chromebook IdeaPad Gaming je navržen nejen pro zapálené hráče, ale zároveň pro pracovité jedince, kteří ho využijí pro své studijní a profesní potřeby. Tento tenký a stylový 16palcový notebook s vrchním krytem vyrobeným z eloxovaného hliníku váží pouze 1,82 kg a nabízí baterii s výdrží až 11 hodin na jedno nabití. Součástí zařízení je 8 GB paměti RAM, prostorné úložiště v podobě PCIe SSD karty a webkamera s Full HD rozlišením a integrovanou krytkou pro ochranu soukromí. Nemusíte se bát před obrazovkou strávit více času, jelikož panel s nízkým vyřazováním modrého světla, certifikovaný TÜV Rheinland, bude šetřit vaše oči.

“Když jsme se vydali na cestu herních Chromebooků poháněných cloudem, chtěli jsme jednoduché a výkonné zařízení, které ale zároveň poskytne prémiový zážitek. ChromeOS. Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook splňuje nejen tento závazek, ale ještě dokáže ještě víc a nabízí online hráčům přístupný a intuitivní způsob, jak zvýšit svou úroveň hraní za rozumnou cenu, a my nemůžeme být s výsledkem této spolupráce spokojenější, uvedl na závěr Chris Daniel, produktový ředitel pro platformu ChromeOS ve společnosti Google.

Recenze Chromebooku IdeaPad Gaming přijde zanedlouho!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky