Pohled-na-klavesnici

Thinkpad X1 Carbon přichází ve speciální výroční edici

6. 10. 2022 | 1

Legendární řada ThinkPad dostává nového zástupce, a ne ledajakého. Lenovo se totiž rozhodlo při příležitosti jubilejního 30. výročí řady představit ThinkPad X1 Carbon Gen 10 30th Anniversary Edition, který ztělesňuje to nejlepší, co tato série kdy nabídla, ale zároveň v „retro“ hávu.  Společnost se tak dívá do budoucnosti a přitom nezapomíná na dlouholetý odkaz značky ThinkPad.

30th-Anniversary-Edition-celkovy-pohled

První, co nás při pohledu na výroční edici zaujme, je legendární RGB logo ThinkPad vyvedené červené, zelené a modré. Na jubileum však Lenovo neodkazuje pouze barevnou verzí loga, ale také leptaným označením 30th Anniversary Edition hned pod levou částí klávesnice. Pravý kryt pantu pak odhalí vyryté konkrétní sériové číslo daného kusu. Tyto designové prvky pak doplní leták o historii řady ThinkPad a myslelo se také na samolepky ThinkPad X1 vyvedené opět v RGB provedení. Dále si Lenovo přichystalo do balení ještě jednu lahůdku. Tou jsou dodávané vyměnitelné čepičky trackpointu, tolik typického pro ThinkPad, i v tomto případě v tradičních barvách. Zaujme i samotné designové balení. To je totiž 100% kompostovatelné a vyrobené z rychle obnovitelného bambusového vlákna. Na ekologii a ohled na životní prostředí tedy společnost rozhodně nezapomněla.

 

Pohled-na-klavesnici

Po stránce výbavy vychází tento model z původního ThinkPad X1 Carbon Gen 10. To znamená jen to nejlepší v podobě 14 palcových antireflexních dotykových displejů v poměru 16:10 o rozlišení 3840 x 2400 pixelů. K dispozici má být i 2.8K OLED varianta. Zařízení pohání 12. generace procesorů Intel, konkrétně Intel Core i7-1270P vPro, jenž doplňuje 32 GB RAM typu LPDDR5. Pro vaše data má být k dispozici 1 TB PCIe 4.0 SSD. Operačním systémem je Windows 11 ve verzi Pro.

Stran konektivity zmiňme 2 porty Thunderbolt 4, 2 USB-A a HDMI.

ThinkPad X1 Carbon Gen 10 30th Anniversary Edition splňuje náročné standardy MIL-STD 810H, takže zvládne pobyt v poušti stejně tak, jako mrazy v Arktidě. Rovněž zde máme i vylepšené chlazení přístroje.

V USA se začíná notebook prodávat za 4169 USD. Nezbývá než se těšit, že zavítá i k nám.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky