MotoEdgepro 20220820 232946

Motorola Edge 30 Pro: Vrchol nabídky (První pohled)

6. 9. 2022 | 0

Měl jsem to štěstí, že se ke mně dostal na recenzi mobilní telefon a rovnou se jednalo o vlajkovou loď Motoroly. Jde o model Motorola Edge 30 Pro a mělo by jít o vrchol nabídky této značky. Telefon se u nás prodává v jediné paměťové variantě, a to s 12 GB RAM a 256 GB úložištěm. Pojďme se tedy podívat na mé první dojmy před normální recenzí.

Balení, vzhled, provedení

Telefon dorazil v typické černé krabičce s logy výrobce a balení obsahovalo na dnešní dobu nadstandardní počet prvků. V době, kdy z krabiček vše mizí a zůstává jen samotný telefonů můžete u tohoto zařízení nalézt jak nabíječku, která má úctyhodný nabíjecí výkon 68W, nabíjecí USB-C kabel, tak i například silikonový obal, který vám hned pomůže vaše zařízení chránit bez toho, aniž byste si museli něco připlácet. Nakonec i nějaká ta literatura a to hlavní, samotný telefon.

Na první pohled se mi hned zalíbila barva a celkové barevné provedení, které na zádech kombinuje lesklé a matné prvky v zeleno-modrém metalické barvě. Uprostřed zad je pak i holografické logo M. Záda jsou pak ze skleněného materiálu a samotný rám je plastový. Blok s objektivy fotoaparátu je lehce vystouplý, ale po nandání dodaného krytu je již všechno ukryto ve výřezu a nic nevystupuje. Celkový vzhled je jinak spíše klasický a zepředu najdeme jen displej. Na pravém boku najdete poměrně vysoko položené vypínací tlačítko, které obsahuje čtečku otisku prstů a nad ním pak tlačítka ovládací hlasitost zvuku. Ze spodní strany je pak šuplík na SIM karty, USB-C nabíjecí konektor a otvory reproduktoru.

Displej a zvuk

Jako u předchozí generace, i na této najdete identický displej. Jedná se o 6,7″ 1080 x 2400 OLED displej se 144Hz obnovovací frekvencí. Celkové sklo displeje je rovné, bez zaoblených stran (které mi vždy přišli spíše kontraproduktivní při běžné práci). V rozích je obraz zakulacený a jen ve vrchní části uprostřed ho narušuje průstřel přední kamery. Rámečky pak kolem displeje nejsou velké a celkový dojem je na první seznámení dobrý.

Co se týče zvuku, obsahuje Motorola Edge 30 Pro dvojici reproduktorů, díky kterým si můžete zvuk užít ve stereu. Hlasitost se mi zdála na první seznámení dostatečná, až nadstandardní, ale celkovou kvalitu budu teprve prověřovat.

Fotoaparáty

Jak už to u moderních telefonu bývá i tato vlajková loď Motoroly má na sobě spoustu objektivů. Ten přední v displeji má dokonce 60 Mpx. Vzadu je pak hlavní fotoaparát s rozlišením 50 Mpx, dále pak hloubkový 2 Mpx a naposledy ten širokoúhlý opět s 50 Mpx. Kvalitu produkce si podrobně popíšeme ve velké recenzi, ale připojuji alespoň první dva snímky. Tato Motorola by měla mít fotky na úrovní ostatních vlajkových lodí, tak jsem na to opravdu zvědavý, jestli tomu dostojí.

Výkon a výdrž

V útrobách je ukryt procesor Qualcommu Snapdragon 8 gen1 se kterým se nemusíte bát nedostatku výkonu, kterému sekunduje 12 gigabajtů paměti RAM. To je opravdu pěkná porce, když si vzpomenu, že notebook manželky pořád šlape i s 8GB RAM. Nějaké testy vám připravím do recenze, ale u mě vždy vítězí reálný dojem, nežli číslo v aplikaci.

Co mne bude zajímat asi nejvíce je výdrž v reálném provozu. Telefon obsahuje baterii s kapacitou 4800 mAh což není úplně málo, ale velký displej a výkonný chipset by mohli mít na spotřebu negativní vliv. Na druhou stranu zde máme nabíječku s výkonem 68W, která by měla procenta nabití baterie rychle sunout směrem nahoru což se hodí vždy, ale na druhou stranu to bude mít negativní vliv na životnost baterie. Pokud byste pak chtěli využít bezdrátové nabíjení, tak zde je možno dobíjet až výkonem 15 W.

Více si o všem řekneme ve velké recenzi. Jen doplním, že má telefon čistou verzi operačního systému Android 12 a první pohyby v systému jsou pěkně svižné a příjemné.

 

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky