Q4FY2022 Earnings Storyhub Color-Banner-copy

Rekordní rok pro Lenovo: příjmy 70 miliard USD, čistý zisk 2 miliardy USD

10. 6. 2022 | 0

Na konci května Lenovo (pozn.: celá Lenovo Group) oznámilo finanční výsledky za poslední fiskální rok (1. duben 2021 – 31. březen 2022), který opět lámal rekordy. Roční čistý zisk dosáhl hranice 2 miliard USD, což je nárůst o 72 % oproti předchozímu roku, zatímco příjmy vzrostly už podruhé o 10 miliard USD na celkových 71 miliard USD. Všechny hlavní obchodní jednotky Lenova byly ziskové – dobré časy zažívá mobilní segment, infrastruktura a služby a řešení.

Lenovu se podařilo dosáhnou rekordních úspěchů i přes nepříznivou situaci, se kterou se potýkal celý svět – nedostatek dodávek, omezení související s pandemií, geopolitický neklid a rostoucí inflace.

Trend digitální a inteligentní transformace stále zrychluje na celém světě, Lenovo tak má ohromnou příležitost k růstu. Více než polovina společností totiž přidala digitalizaci do své korporátní strategie; jen pro srovnání – před dvěma lety to byla jen třetina. Dlouhodobě se také udržel trend práce mimo kancelář, který zapříčinil zvýšenou poptávku nejen po chytrých zařízeních, ale také datové infrastruktury a dalších specifických řešení, která umožňují jejich fungování.

Lenovo podle plánu také posiluje investice do konkurenceschopnosti, jeho investice do výzkumu a vývoje se mají během tří let zdvojnásobit, oproti minulému roku vzrostly o 43 % na 2 miliardy USD.

CEO Lenovo, Yuanqing Yang, k výsledkům dodává: „Přestože byl minulý rok  velmi náročný pro celý svět, díky zrychlující se digitální a inteligentní transformaci dosáhlo Lenovo rekordního zisku a příjmů.“

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky