Exterior

Lenovo otevřelo první závod v Evropě, počítače bude vyrábět v Maďarsku

17. 6. 2022 | 0

Společnost Lenovo spustila svůj první výrobní závod v Evropě.  Jeho dveře se pro zaměstnance poprvé otevřely letos 15. června v maďarském městě Ullu. Výroba se zaměří především na budování serverové infrastruktury, úložných systémů a špičkových PC pracovních stanic používaných zákazníky z celé Evropy, Blízkého Východu a Afriky.

Nový závod v Maďarsku se pyšní rozlohou téměř 50 000 metrů čtverečních rozdělených do dvou budov o třech podlažích, díky svým rozměrům se stal jedním z největších, které společnost Lenovo provozuje. Zbrusu nové výrobní linky zde dokážou vyprodukovat více než 1 000 serverů a 4 000 pracovních stanic denně, přičemž každá z nich je postavena dle konkrétních požadavků zákazníků.

Kromě moderních budov se závod může pyšnit prvotřídními moderními technologiemi, které podporují inovativní možnosti automatizace a jsou implementovány napříč celým provozem. Hladký výrobní proces zajišťuje mimo jiné systém řízení budov pro monitorování teploty, vlhkosti a robotického označování DIMM. Tento přístup umožňuje společnosti Lenovo udržovat optimální kontrolu kvality svých produktů. Nová účelová budova byla také vybavena solárními panely o kapacitě 0,5 megawattů, což představuje dostatečné množství energie pro napájení malé vesnice.

A proč se domovem nové továrny Lenovo stalo právě Maďarsko? Tato evropská země se pyšní silnou infrastrukturou, může nabídnout kvalifikovanou pracovní sílu a její velikou předností je umístění v centru Evropy. Kromě toho byla část investic Lenovo podpořena dotacemi místní samosprávy prostřednictvím Maďarské agentury na podporu investic (HIPA). Maďarsko bylo také strategickou a logickou volbou, jelikož výroba zařízení v této lokalitě výrazně snižuje přepravní míle. Produkty Lenovo tak budou přepravovány efektivněji za pomoci udržitelnějších možností dopravy.

Francois Bornibus, Senior Vice President a EMEA President ve společnosti Lenovo, uvedl: „Oficiálním otevřením výrobního provozu v Maďarsku jsme dosáhli obrovského milníku v optimalizaci a vývoji naší globální výrobní sítě. Poloha Maďarska nás posouvá mnohem blíže k našim evropským zákazníkům, abychom mohli naplnit jejich potřeby a zároveň zůstat v čele inovací. Jelikož naše aktivity nadále rostou po celém světě, tento úžasný nový podnik bude hrát klíčovou roli v našich plánech k zajištění úspěchu v budoucnu, a přinášení inteligentních technologií pro všechny v Evropě udržitelnějším způsobem, rychleji a efektivněji.“

Kromě snižování emisí v rámci přepravy produktů nový závod Lenovo přispívá k vytváření nových pracovních příležitostí v maďarském městě Ullo a jeho okolí. Již během svého otevření továrna zaměstnávala více než 1 000 lidí na plný úvazek v různých inženýrských, řídících a provozních pozicích, přičemž jejich počet stále narůstá, aby naplnil potřeby závodu. Lenovo také pokračuje ve svém závazku podporovat místní komunitu prostřednictvím filantropických aktivit, jako jsou technologické dary pro místní školy a charitativní organizace.

„Jsme rádi, že společnost Lenovo, lídr na trhu s dlouholetou historií v oblasti globální výroby, se rozhodla s námi spolupracovat a umístit svůj nový závod v Maďarsku,“ uvedl Róbert Ésik, CEO Maďarské agentury na podporu investic (HIPA). „Vzhledem k oficiálnímu otevření očekáváme, že nové možnosti spolupráce s místními dodavateli přispějí k dalšímu rozvoji maďarského hospodářství,“ dodal.

Závod v Maďarsku naplňuje dlouhodobou globální strategii společnosti Lenovo, díky které slouží zákazníkům na 180 trzích z více než 35 výrobních závodů po celém světě – včetně Argentiny, Brazílie, Číny, Německa, Maďarska, Indie, Japonska, Mexika a USA.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky