Lenovo Den Zeme

Připomínáme si Den Země – v hlavní roli udržitelnost

22. 4. 2022 | 0

Dnes si lidé na celém světě připomínají Den Země, událost zaměřenou na propagaci a podporu ochrany životního prostředí. A tak se hodí připomenout si, které aktivity realizuje pro ochranu naší planety Lenovo.

Hned na začátek je potřeba zmínit to nejdůležitější – energetická účinnost. Inženýři společnosti Lenovo dlouhodobě pracují na zvýšení energetické účinnosti. Tedy aby byla veškerá energie efektivně využita a zbytečně se netransformovala na odpadní teplo. Lenovo si dává za cíl do roku 2030 zvýšit energetickou účinnost stolních počítačů a serverů o 50 %, u mobilních telefonů a notebooků o 30 %. Spolu s tím jde ruku v ruce i snížení uhlíkové stopy a minimalizace CO2.

Druhým bodem jsou udržitelné materiály. Na tomto bodě pracuje Lenovo již od roku 2005 a spolu se svými vývojovými týmy a dodavateli vymýšlí, jak jej naplnit. Dnes se recyklované materiály nachází napříč více než 200 zařízeními. Lenovo také používá udržitelné obaly, ve kterých jsou zařízení zabalené, k jejich výrobě je používaný bambus, cukrová třtina a ocean bound plasty (plasty zachycené z vodních toků, obvykle z delt řek). Za zmínku určitě stojí i způsob dopravy serverů „rack and roll“, který ušetří takřka 50kg kartonu, nebo možnost dodávky v tzv. „bulk“ balení.

Předchozí body byly více méně jasné, ale mezi další patří větší zapojení v cirkulární ekonomice. Zatímco běžná lineární ekonomika funguje v posloupnosti získej – vyrob – použij – zahoď – znečisti, tak cirkulární se zaměřuje na posloupnost vyrob – použij – znovu použij – přetvoř – recykluj – vyrob a celý cyklus se opakuje. Lenovo se tak zavázalo, že do roku 2025/2026 půjde 84 % oprav provést, aniž byste museli zařízení posílat do servisního střediska a 76 % dílů vrácených do servisního střediska bude opraveno pro budoucí použití. Také Lenovo umožní recyklaci a opětovné použití 400 000 tun produktů na konci jejich životního cyklu.

Kromě toho Lenovo také pomáhá svým zákazníkům dosáhnout jejich cílů v oblasti udržitelnosti. Například díky inovacím, jako je vodní chlazení v serverech, Lenovo poskytuje výzkumným institucím vyšší energetickou účinnost a lepší výkon. Také nabízí sadu služeb a workshopů na podporu cílů zákazníků v oblasti udržitelnosti, včetně ekologické likvidace, již zmíněného bulk balení.

Innovating for a Smarter Future – Earth Day 2022

What will happen to the devices that are being used today? Where will they be in 10 years? or 20?At Lenovo, we’ve integrated more than 9 million kgs of recyc…

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky