Lenovo novým výrobcem polovodičů

1. 2. 2022 | 0

Mluvčí společnosti Lenovo potvrdil zprávy, které ve čtvrtek poprvé uvedl čínský zpravodajský web Pandaily, a sice že Lenovo založilo v Šanghaji polovodičovou společnost pod názvem Dingdao Zhixin Semiconductor Co., Ltd. s registrovaným kapitálem 47,15 milionu USD.

Lenovo má teď za cíl zdvojnásobit investice do inovací a technologií během tří let s tím, že chtějí zkoumat další možnosti v rámci jejich globální vize ‚Client-Edge-Cloud-Network-Intelligence‘. Podle zprávy americké vlády je poptávka po polovodičích opravdu vysoká a některé firmy mají jen pětidenní zásoby na skladech.

CEO Lenova Yang Yuanqing osobně daroval 100 miliónů jüanů své alma mater, dopravní univerzitě v Šanghaji, na vybudování vysokovýkonného počítačového centra. Dále pak Lenovo slíbilo investici 200 miliónů jüanů do výzkumu a vývoje, osobní tréning a inkubátory na univerzitě po dobu následujících tří let, proto je pravděpodobně umístěna základna nové firmy Dingdao Zhixin v Šanghaji.

Lenovo má dvě centrály – jedno v Morrisville (USA) a druhé v Pekingu. Její akcie se obchodují na hongkongské burze.

Přechod na polovodiče by dodal společnosti více všestrannosti, která se pod generálním ředitelem a předsedou Yang Yuanqing po léta snažila diverzifikovat ze závislosti na počítačích. Nyní je Lenovo globálním lídrem v oblasti serverů, superpočítačů, služeb souvisejících se vším smart a je globálním výrobcem chytrých telefonů (u nás bohužel ne tak úplně).

Osobně budu doufat, že se továrna povede a že se i díky ní trochu uklidní situace, která na trhu panuje nyní. Investice do technologií jsou důležitým prvkem civilizace a jsem rád, že si to Lenovo uvědomuje. Jsem zvědavý, kdy budu moci napsat něco o výsledcích těchto kroků.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky