04 ThinkVision T86 StillLife-can-be-used-scaled-1

CES 2022: Velkoformátové obrazovky a nové displeje

15. 1. 2022 | 0

Těsně před CESem 2022 uvedlo Lenovo také tři modely velkoformátových obrazovek, konkrétně 65″, 75″ a 86″ modely ThinkVision T s 4K rozlišením, přímo na CESu byly ale uvedeny také 24″ a 27″ univerzální, stolní varianty řady Lenovo Q, které poslouží pro kvalitní zobrazení, ozvučení i napájení téměř jakéhokoliv mobilního zařízení. Pojďme se na ně zpětně podívat!

Velkoformátové obrazovky ThinkVision pro spolupráci bez kompromisů

Velkoformátové displeje ThinkVision T86, T75 a T65 v 86″, respektive 75″ a 65″ provedení, s jasným 4K panelem, integrovaným softwarem, který je promění v tabuli, vestavěnými reproduktory a mikrofony a modulární webovou kamerou, umožní efektivní spolupráci mezi týmy v různých zasedačkách v různých částech světa, jako by spolu byly v jedné místnosti.

Postavené jsou na výkonné SoC (System on Chip) platformě a operačním systému Android, nabízí jednoduché uživatelské rozhraní pro rychlé spouštění nejpoužívanějších funkcí a aplikací. Můžete prezentovat přímo na zařízení, nebo z připojeného notebooku, a to jak kabelem, nebo bezdrátově pomocí bezdrátového donglu W20. Díky sestavě 8pásmových mikrofonů nikoho v místnosti nepřeslechne a 4K webová kamera, se snímáním vylepšeným pomocí umělé inteligence, 122° úhlem záběru, čtyřnásobným digitálním přiblížením a zaměřováním pomocí hlasu, zaznamená i kolegu sedícího úplně vzadu. Webová kamera je připojená přes standardní konektor USB, ale nepotřebuje kabel, který by jinak překážel, připevněná je šroubkem zabraňujícím krádeži a samozřejmě disponuje fyzickou krytkou a diodovou indikací pro maximální soukromí.

Software Lenovo Smart Whiteboard posouvá velkoformátové displeje ThinkVision na úplně novou úroveň. Obrazovku promění v 86″, 75″, nebo 65″ plátno, na které můžete zaznamenávat nápady, poznámky a celkově přimět kolegy k většímu zájmu a zapojení do diskuse. Poznámky můžete zvýrazňovat, kopírovat, mazat, uživatelé mohou části, které je zajímají, přibližovat.

Všechny velkoformátové displeje ThinkVision nabízí:

  • Rozlišení 4K s jasem až 400 nitů a povrchovou úpravou snižující odlesky
  • Infračervený dotykový snímač s přesností +/- 1 mm
  • Výkonný SoC s vestaveným systémem Android, 4 GB RAM a 64GB paměť typu flash
  • Bezdrátové promítání díky donglu W20
  • Možnosti připojení, včetně USB-C, USB 3.0, HDMI, DisplayPortu, ethernetu, sériového portu a audio konektoru
  • Snímač okolního osvětlení pro automatickou úpravu jasu dle podmínek v místnosti
  • Senzor přítomnosti, který snižuje spotřebu energie tím, že automaticky zapíná a vypíná obrazovku v závislosti na přítomnosti lidí
  • Dva 15W reproduktory, vestavěné 8pásmové mikrofony a 4K webová kamera s vylepšením obrazu skrze umělou inteligenci

Velkoformátové obrazovky ThinkVision T budou k mání od pozdního jara 2022 v cenách od zhruba 140 000 Kč.

Stylové displeje na stůl

Na školu, práci nebo hraní displej notebooku nemusí stačit, zvlášť ne doma u stolu, kde bychom chtěli něco pohodlnějšího. Stačit už ani nemusí starší monitor, který někde zbyl, nebo jste si ho odněkud půjčili. Pak nezbývá než se po nějakém novém monitoru poohlédnout. Lenovo přichází s novou řadou stylových monitorů Lenovo Q, které nabízí skvělé rozlišení, ozvučení, potřebné konektory a, samozřejmě, pěkný design.

Jedním z nich je 27″ monitor Lenovo Q27h-20 se stylovým designem, sníženým modrým zářením (certifikace Eyesafe), v téměř bezrámečkovém provedení a QHD IPS panelem s podporou HDR, 95% pokrytím barevného prostoru DCI-P3, 99% pokrytím sRGB a odchylkou Delta E<2. To v kostce znamená displej s vysokým rozlišením, výborným kontrastem a skvělými barvami.

Jedním USB-C kabelem připojíte externí zařízení. V tu ránu máte k dispozici obraz, zvuk, příslušenství a také až 90W nabíjení – ideální pro každodenní práci s notebookem. Monitor nabízí stojánek na mobil vestavěný v podstavci v terrazzo designu s kovovým ramenem, které spojuje podstavec s displejem a umožňuje nastavit polohu obrazovky dle libosti.

V nabídce displejů nechybí další dva modely, které zaujmou nižší cenou. Větším z nich je 27″ Lenovo Q27q-20 s QHD rozlišením a 23,8″ Lenovo Q24i-20 s rozlišením Full HD. Oba nabízí tenký profil, ze tří stran bezrámečkové provedení a ergonomický podstavec. I zde se Lenovo zaměřilo na redukci modrého zařízení a vytříbený design, tentokrát v stříbrno-černém provedení.

Monitory budou k dispozici v létě, cena začíná na zhruba 5 000 Kč.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky