Yoga-9i-hero

CES 2022: Nové Yogy a příslušenství

5. 1. 2022 | 0

Mezi novinkami na letošním CESu nesmí chybět ani nové přírůstky do řady Yoga. Na co se tedy můžeme těšit v nadcházejících měsících?

Lenovo Yoga 9i

A začněme hned tím nejlepším. Lenovo Yoga 9i je 14“ zařízením typu 2v1. Jeho chloubou bude jednoznačně displej – zařízení může být volitelně vybaveno až dotykovým 4K OLED panelem s poměrem stran 16:10 a 100% pokrytím barevného prostoru DCI-P3. Samozřejmostí jsou tenké rámečky, podpora Dolby Vision a certifikace TÜV Low Blue Light pro snížení námahy očí.

U tohoto notebooku Lenovo opustilo Dolby a místo něj navázalo spolupráci s firmou Bowers & Wilkins. Tento notebook totiž nemá jen tak ledajaké reproduktory; tento notebook má reproduktory skryté v pantu. Lenovo udává, že jsou o dost hlasitější než předtím. Můžeme se těšit na křišťálové výšky s náznakem basové složky, a to díky 2 wooferům a 2 tweeterům po stranách.

Lenovo sáhlo do rozložení klávesnice a na pravý bok přidalo několik funkčních tlačítek (výrobce je nazývá jako 1-Click Function Keys). Pojďme si je v krátkosti popsat:

  • První tlačítko slouží pro přepnutí do tzv. Smart Performance módu, který upřednostní buď výdrž baterie na úkor výkonu, nebo naopak; zařízení si o tomto rozhodne samo na základě činností, které na něm provádíte
  • Druhé tlačítko slouží pro rozostření pozadí v případech, kdy používáte webkameru
  • Třetí tlačítko (s názvem Vibe Check) slouží pro přepínání zvukových profilů
  • Čtvrtým tlačítkem můžete změnit barevný motiv operačního systému Windows 11
  • Pátým „tlačítkem“ je čtečka otisků prstů, která tam byla umístěna proto, aby její používání bylo pohodlnější

Klávesnice je samozřejmě podsvícená, a jako biometrické ověření uživatele je možnost používat Windows Hello. S tím souvisí i nová elektronická Privacy Shutter krytka.

Lenovo Yoga 9i Gen 7 klávesnice

Mně osobně přijdou přidaná tlačítka jako zbytečnost, která jen zabírá místo. Máme přece funkční řadu horních kláves, popřípadě klávesové zkratky (zmínit mohu např. Fn+Q)… Co si o nových tlačítcích myslíte vy?

Dále stojí za zmínku o 45 % větší touchpad, Wi-Fi 6E, dvě barevná provedení (Storm Grey a Oatmeal Hue) a v neposlední řadě i moderní design. A co víc, v balení naleznete Lenovo Precision Pen 2 nebo Lenovo E-color Pen.

Yoga 9i přijde na trh ve druhém čtvrtletí tohoto roku a základní verze vás vyjde na zhruba 40 000 Kč.

Yoga 7i

Druhým konvertibilním zařízením je Yoga 7i. K dispozici ve dvou velikostech (16“ a 14“) s volitelným 2,8K OLED dotykovým displejem se 100% pokrytím DCI-P3 a 72Wh baterií s podporou rychlého nabíjení.

Pouze u 16“ verze je možné mít konfiguraci s novou grafikou Intel Arc A a větší baterií (100 Wh).

Volitelně bude možné dokoupit Active Pen. Yoga 7i přijde na trh taktéž v 2. čtvrtletí roku 2022. 16″ verze vás bude stát zhruba 25 000 Kč a 14″ verze 28 000 Kč.

Yoga 6

Ekologie hýbe světem, a Lenovo nemůže být pozadu. Proto přišlo s modelem Yoga 6, který klade důraz na recyklaci a obnovitelnost. Zařízení je vyrobeno z recyklovaného hliníku (volitelně je možné mít horní stranu potaženou látkou vyrobenou z recyklovaných materiálů). Napájecí adaptér obsahuje až 30 % recyklovaného plastu. Zařízení neobsahuje rtuť, arsen, ani bromované zpomalovače hoření a může se chlubit certifikáty EPEAT Silver a Energy Star.

I balení doznalo změn. Krabice jsou tvořeny z papírových obalů z odpovědně obhospodařovaných lesů s certifikací FSC a 90 % samotného balení je tvořeno taktéž z recyklovaných plastů.

Co se výkonu týče, na rozdíl od výše dvou jmenovaných je notebook poháněn procesory AMD, disponuje 13“ dotykovým Full HD displejem s poměrem stran 16:10 a podporou Dolby Vision. Nechybí ani reproduktory s certifikací Dolby a na určitých trzích notebook koupíte i s perem v balení. Konfigurace s dedikovanou grafikou bohužel k dispozici není.

Yoga 6 bude k mání v létě za cenu startující zhruba na 22 000 Kč.

Příslušenství

Tolik k novým přírůstkům do řady Yoga, nyní se pojďme rychle podívat na nabízené příslušenství.

Yoga Mobile Mouse & Yoga Performance Mouse

Tyto nové myši se chlubí citlivostí až 2400 DPI, Bluetooth konektivitou a integrovanou baterií, která se dá dobít přes USB-C. K dispozici jsou ve dvou barevných variantách.

Lenovo Go 130W Multi-port Charger

Jak již název napovídá, jedná se „charging hub“. Nabízí 3 USB-C s až 100W výkonem pro nabíjení notebooků a jedno USB-A s až 18 W.

Multi Ports Charger

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky