CES22 Smart Clock 1x1

CES 2022: Chytrá domácnost – budík a foto rámeček

4. 1. 2022 | 2

Na veletrhu CES 2022, který se tradičně koná v Las Vegas, představilo Lenovo několik novinek v oblasti chytré domácnosti. Předně je to nový, cenově dostupnější chytrý budík s vestavěnou podporou pro hlasovou asistentku Alexa, ale také aktualizace (vylepšení) pro chytrý foto rámeček.

Nový chytrý budík poslouchá na slovo

Lenovo Smart Clock Essential je nový chytrý budík od Lenova, který se v mnoha ohledech zjednodušil, takže také zlevnil, v jiných zase vylepšil. Nový chytrý budík od Lenova používá jednodušší segmentový LED displej namísto plně grafického, už nenabídne kameru, naopak přidává tlačítko pro vypnutí mikrofonů. Displej je skvěle čitelný i z větší dálky, zobrazuje čas, počasí, základní indikátory a upozornění a nabízí chytrou regulaci podsvícení, aby byl ve dne vidět a v noci nerušil.

Největší změnou je pak podpora hlasové asistentky Alexa, která vás díky vestavěným mikrofonům skvěle slyší a vy zase uslyšíte ji skrze 3W reproduktor, který můžete využít ke streamování hudby z podporovaných služeb. Budíky můžete také nastavit tak, že fungují jako domácí repro soustava v různých místnostech a poslouží také jako domácí rozhlas.

Budík má organický design s zaobleným povrchem obaleným do tkaniny v červené, nebo bledě modré barvě. Nechybí plnohodnotný USB konektor, třeba pro nabíjení telefonu.

Budík je možné dodatečně přizpůsobit. Kromě různých ciferníků můžete Lenovo Smart Clock Essential doplnit o docky (podstavce). Jedním z nich je Ambient Light Dock, který nabídne osm typů nočního svícení od jednolitých barev až po různé duhové barevné kombinace s konstantním, nebo měnícím se světlem. K dispozici je také ve tvarech zvířátek, děti se tak nebudou v noci bát. Dalším takovým podstavcem je Wireless Charging Dock, díky kterému bezdrátově nabijete svá zařízení, a ještě také svítí.

Lenovo Smart Clock Essential with Alexa Built-in Product Tour

This is a clock. It’s smart, with Alexa built-in. The Lenovo Smart Clock Essential is the ultimate smart clock for any room. With its big & bold display, you…

Lenovo Smart Clock Essential with Alexa built-in se bude prodávat za zhruba 2 000 Kč. Doplňky pak za zhruba 1 000 Kč.

Aktualizace foto rámečku

Chytrý foto rámeček Lenovo Smart Frame se dočkal aktualizace, která rozšíří jeho možnosti a funkce. Nově nebude rámeček vyžadovat účet v Google Fotkách, přímo do jeho paměti totiž budete moci nahrát své fotky a nechat je zobrazovat. Novou funkcí pak jsou poznámky – skrze rámeček můžete nechávat lidem vzkazy na virtuálních lístečcích a nechat je zobrazovat v konkrétní dobu, třeba abyste partnerovi popřáli úspěch první den v nové práci nebo dětem v písemce. Další novinkou je podpora videí jak z vestavěné paměti, tak z Google Fotek. V plánu je potom integrace Instagramu, takže rámeček bude moci zobrazovat fotografie z této oblíbené služby.

Lenovo na CESu ukázalo také prototyp tzv. interaktivních aktivit. Idea spočívá v tom, že svému uživateli skrze příslušenství rámeček pomůže v cvičení, kdy bude sledovat pokrok a úspěchy. Inženýři Lenova na této funkcionalitě stále pracují a chtějí dále rozšiřovat její možnosti a potenciál.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky