První pohled na Lenovo Legion 5-17ACH6H

10. 6. 2021 | 0

Tak tu mám po delší době nový produkční kousek, tentokrát z rodiny herních notebooků Lenovo Legion.
Jedná o model Lenovo Legion 5-17ACH6H a jak nám typ napovídá, jedná se o notebook s úhlopříčkou 17 palců a postavený na procesoru AMD Ryzen 5600H.
Co už z názvu vyčíst nejde je konkrétní výbava daného kusu. Tento konkrétní notebook je vybaven 17.3″ 144Hz FullHD displejem, grafikou NVIDIA GeForce RTX 3060 6GB a byl vybaven jedním 500GB NVMe SSD a operační pamětí 16GB DDR4, která zatím zůstává nezměněna, ale hodil by se minimálně dvojnásobek.
Zajímavostí je, že u tohoto notebooku Alza inzerovala, že je bez systému a mile mě překvapilo, že se nejednalo jen o chybu v textu, ale notebook se opravdu po spuštění hlásil o vložení instalačního média.
Takže vypnout a otevřít spodek, protože 500GB je málo a pro dualboot tuplem (a já bez Linuxu prostě nebudu).

Vybalení nebo spíš nějaký pátek po něm

Jak název odstavce napovídá, fotky nejsou hned po vybalení z krabice, protože to se odehrálo pozdě večer a na focení prostě nebylo světlo, takže ten „první pohled“ je co se snímků týká trochu opožděný, ale dost bylo psaní, koukneme konečně na něj. Notebook byl balen standardním způsobem v kartonové krabici, nicméně ta nebyla klasický „noname papundekl“, takže vám ji bliknu taky.

Na noteboocích řady Lenovo Legion je na první pohled nejzajímavější je konektorová výbava spolu s chlazením. Podle mě by se po vyztužení displeje, protože zejména u 17″ varianty nedoporučuji otevírání za roh, by mohly tyto herní stroje vzít a z fleku je přeznačit na výkoné pracovní stanice. No dobře, NVIDIA GeForce grafika by asi v pracovní stanici nevypadala nejlíp, tam se hodí Quadra…

Je to sice detail, ale potěšila mě klávesnice, protože se jedná o variantu s malým levým shiftem osazenou klávesou pro zpětné lomítko, což je klávesa, která se vám dost hodí, když se často hrabete v příkazovém řádku a nejen při tom, přece jen to je klávesa navíc, kterou lze ve hrách nějak namapovat. Ostatně klávesnici se budu detailněji věnovat v recenzi, protože je to něco jiného než znám z ostatních řad notebooků. No a jak můžete vidět, touchpad prostě prozradí, že jsem ten noťas nevytáhl z krabice před pár hodinami :)

 

 

A co vlastně skrývá vnitřek?

No a když už jsem psal, že jednou z prvních věcí, které jsem s notebookem udělal je odkrytí vnitřností, tak bych se o ten pohled asi měl podělit. SSD disky jsou pod plechovými kryty vlevo (můj 2TB ADATA) a vpravo (původní 500GB WD), paměti RAM jsou logicky umístěny co nejblíže k procesoru a skrývají se tedy pod prostředním krytem. Za pohled rozhodně stojí provedení zadních konektorů, protože konstrukce zjevně počítá i s možnými nehodami, takže je napájecí a LAN konektor(ano, opravdu zde máme plnohodnotný síťový konektor) vyztužen proti vylomení.

 

Na závěr ještě přidám pohled na napájecí zdroj, je to takový drobeček. Pro lepší představu o velikosti je vedle něj 2.5″ externí disk.

To by bylo pro začátek asi vše, detaily dodám později v recenzi.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky