Legion5pro 4

Lenovo Legion 5 Pro: první pohled na hráče

29. 4. 2021 | 0

Po nějaké odmlce jsem byl rád, že mohu vyzkoušet něco co je zaměřeno na hry. V mé domácnosti jsem po likvidaci herního počítače i PS4, která sloužila na občasný relax, hodně natěšený, jaká tato zkušenost bude. Lenovo totiž v tuto dobu přichází na náš trh s inovovanou řadou Legion a ke mně se dostal model Legion 5 Pro.

Tělo a zpracování

Tělo je vyrobeno z hliníku a pocitově je v rukách pevné a celkové zpracování je na špičkové úrovni. Změnou poměru displeje na 16:10 se zdá být kompaktnější než předchozí generace, ale hmotností se již řadí tam, kam má. Prostě to není manažerský ultra light, který byste chtěli vláčet mezi open space prostory vaší firmy.

Obrazovka a polohovadla

Po prvním spuštění na vás udělá hned dojem obrazovka. Změna poměru stran má už na první pohled dvě výhody – tou první je větší užitná pracovní plocha jako taková, bude se vám lépe brouzdat i hrát. Tou druhou je fakt, že díky této změně získáváte větší displej. Ze standardu 15,6″ jsme na 16″. Rozlišení se také navýšilo z minulých Full HD (1 920 × 1 080 bodů) na QHD (2 560 × 1 600 bodů). Navíc je obraz věrný díky 100% pokrytí sRGB. Jsem zvědavý, jak dobře zvládne hraní, které by mělo být primárním využitím tohoto stroje.

Klávesnice pokrývá téměř celou šířku spodní části. Podsvícení je zde typu RGB a kromě tří přednastavených režimů si jej můžete plně nastavit dle vašich preferenci nebo nálady. Klávesy mi přijdou mezigeneračně o dost tišší a na klávesnici se lépe píše. Uvidím, jaké to bude po delším používání. Touchpad je rozměrný a situován je pod mezerník, tudíž je více na levé straně palmrestu.

Výkon a chlazení

Co se týče mé testovací konfigurace, tak zde mám vrchol procesorové části, což je AMD Ryzen 7 5800H. Ten má 8 fyzických jader a 16 vláken. Myslím si, že více výkonu, než má tento procesor, využije jen minimum kupujících. V grafické specifikaci pak mám základní NVIDIA GeForce RTX 3060 s vlastní 6GB pamětí typu GDDR6. Moc mě zajímá, jak velký bude rozdíl oproti minulé RTX 2060. Taky je důležité, na jak vysokou hodnotu TDP je grafika otevřená. Zde by se mělo jednat o TDP maximálních 130 W, díky čemuž by mělo být možné využít plný potenciál grafického čipu. Chlazení by mělo být inovováno, takže teď už jen doinstalovat nějaké herní tituly a zjistit, jak to „5 próčku“ půjde v plném zatížení. Na recenzi se můžete těšit v brzké době.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky