thinkbook-14p-herp

CES 2021: Novinky v řadách ThinkBooků

15. 2. 2021 | 1

Lenovo představilo na letošním veletrhu CES také zástup nových modelů notebooků z řady ThinkBook. Jedná se o modely ThinkBook Plus Gen 2, úplně nový ThinkBook 13x s procesory Intel Core 11. generace a nové ThinkBooky 14p Gen 2 a 16p Gen 2, běžící na poslední generaci procesorů AMD Ryzen 5000 s dedikovanou grafikou NVIDIA GeForce.

Řadu změn také dostal nástroj Lenovo Vantage, který nyní nově nabízí funkce Meeting Manager a Creator Center. Pomáhá tím uživateli lépe nakonfigurovat stroj dle požadavků. Navíc má novou technologii Vantage Smart Performance Services, která na jeden klik umožní detekovat malware, viry s podobné bezpečnostní hrozby.

Rodina ThinkBooků vždy definovala vysokou úroveň výkonu, odolnosti a korporátního stylu – to vše najdete i u nových kousků. Kombinace hliníku a dvou tónů barvy spolu s vysokým výkonem hardwaru dnešní doby, nově navíc u některých modelů displeje s poměrem stran 16:10, který je o třídu lepší v kancelářském využití. Lenovo většinou posouvá s novou generaci vše na vyšší úroveň, tak si pojďme všechny kousky ukázat.

ThinkBook Plus Gen 2 i

Začneme jako první s tímto neobvyklým kouskem. Jedná se o ThinkBook Plus druhé generace, který má na svém těle dva displeje. Jeden je klasický, u kterého se mezigeneračně zvětšil poměr displeje k tělu na 90 %, u E-Link displeje ve víku na 68 %, navíc s rozlišením 2 560 × 1 600. Zlepšuje se tak efektivita práce, na některé úkony nemusíte stroj ani otevírat. S hmotností 1,3 kg a tloušťkou 13,9mm se ani nepronese. Nejvíce jsem zvědavý na výdrž baterie v kombinovaném módu.

Ve světe bude dostupný od prvního kvartálu za cenu od cca 40 000 Kč s DPH.

ThinkBook 13x i

Tento kousek bude dostupný ve dvou barevných odstínech (Storm Gray a Cloud Gray). Jedná se o 13palcový stroj s tloušťkou pouze 12,9 mm. Postaven je na platformě Intel EVO s vysoce úspornými procesory Intel Core 11. generace. Očekávám tedy především výbornou dobu provozu na baterii (kapacita 53 Wh). Pro někoho, kdo bude na často na cestách nebo odbíhá z jednoho meeting roomu do jiného může jít o velmi zajímavý přístroj.

Dostupný ve světe bude od prvního kvartálu za cenu od cca 32 000 Kč s DPH.

ThinkBook 14p a 16p

Ani u těchto výkonných modelů se nemusíte bát hmotnosti a rozměrů. U modelu Thinkbook 14p jsme na hmotnosti 1,4 kg a tloušťce 16,9 mm. Vybaven je až 14“ 2.8K (2 880 × 1 620) OLED displejem, splňující certifikaci VESA DisplayHDR True Black. Model 16p pak nabídne 16“ displej s rozlišením 2 560 × 1 600, tedy poměrem stran 16:10 a volitelně i tovární kalibrací barev, navíc s dedikovanou grafikou NVIDIA GeForce RTX. Srdcem budou nové procesory AMD Ryzen řady 5000. Pro potřeby konferenčních hovorů Lenovo slibuje kvalitnější webkameru a mikrofony pro zmírnění okolního hluku, nechybí ani tlačítko pro rychlé přijetí příchozího hovoru. Pro mnohé bude vítanou novinkou upravená klávesnice 16″ modelu, která konečně nabídne oddělené a předsazené kurzorové šipky podobně jako ThinkPady či některé notebooky Lenovo Legion. Jsem na oba modely zvědavý – z modelu 16p by mohl být pořádný stroj, který bude použitelný jak pro firemní, tak pro domácí použití.

Oba modely budou dostupné ve světe od prvního kvartálu za cenu od cca 23 000 Kč (14p) a 35 000 Kč (16p).

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky