Yoga7iCarbon 1-1

Yoga Slim 7i Carbon: První pohled na běláska

28. 12. 2020 | 0

Sníh nám sice nenapadl, ale přináším vám alespoň trochu bílé čistoty v rámci prvního pohledu na zajímavé zařízení Lenovo Yoga 7i Carbon Edition. Krásná bílá barva ale není jediné, co je na tomto notebooku zajímavé, ale neřeknu vám vše rovnou, abyste mohli mít chvilku napětí jako před vánočním stromkem.

První dotyk

Tady si ale řekneme to nejhlavnější, co na mě zanechalo největší dojem – jedná se o váhu. No o váhu, tady se bavíme o situaci, kdy jsem při přebírání balíku s notebookem chtěl přepravní společnost nařknout z toho, že mi balík někdo někde vybrakoval a zalepil jen prázdnou krabici. Vydržel jsem ale až domů a uvnitř opravdu něco bylo. Náš drobeček má tedy váhu pod 1 kg. A to už si v ruce opravdu řeknete, jestli v tom náhodou není nějaký ARM procesor.

První seznámení

Bílou barvu jsme si již popsali. Je totiž opravdu bílá a název barvy je SNOW WHITE, což pomáhá dodatečně navodit naše vánoční období. Jinak je ale tělo pevné v ruce, jak byste ani nečekali. To díky karbonovým vláknům. Stroj je navíc i velikostně subtilní a velikost displeje 13,3″ je pro mě tak akorát. Není totiž příliš malý, jak se mi někdy zdají 12″ přístroje. Navíc má poměr stran 16:10, takže je i efektivní při běžné práci.

První zapnutí

Kvalitou mne ihned překvapil displej, který má nestandardní rozlišení 2,5K (2 560 × 1 600 bodů) a jeho obraz je opravdu pěkný. Je typu IPS a není dotykový. Docela mne to překvapilo, protože posední dobou měly všechny takto malé laptopy dotykový displej. Dobrá je také hlučnost, která je opět nastavitelná pomocí funkce Q-Control (zkratka Fn+Q). Výdrž baterie by měla být také dobrá, ale to si pak ověříme ve velké recenzi.

Výkonu by zde mohlo být také dostatek díky poslední generaci Intelu. Zatím jen mohu potvrdit, že rychlost systému je blesková i díky NVMe disku a nové generaci integrované grafické karty od Intelu Xe. U ní jsem hodně zvědav na výsledky testů. Zatím to vidím ale dost pozitivně.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky