Detail pantu displeje s reproduktory.

Lenovo Yoga C940-14IIL: nenápadná stylovka (první pohled)

5. 11. 2020 | 0

S velkým zpožděním na Lenovo Blog dorazila Yoga C940-14IIL, což je horká – pravda, teď už poměrně vychladlá novinka loňského portfolia Lenovo. V dnešním článku si zmíníme dojmy, jaké notebook zanechal po prvních hodinách používání.

Yoga C940-14IIL je kovový elegán každým coulem. Již po vybalení z krabice dává najevo svou odlišnost od levnějších modelů střední třídy. Kovové tělo dodává notebooku prémiový pocit, stejně jako profilované logo Yoga 9 Series na přední straně víka obrazovky. Již v zavřeném stavu zaujme pant displeje s vroubkováním, které naznačuje, že se uvnitř nachází reproduktory. Při otevření zaujme, že pant vypadá zvenku i zevnitř stejně. Takto schovaný reproduktor je designově neobvyklý, zároveň ale zlepšuje zvukové podání, když si počítač postavíte vzhůru nohama (režim stan) či jej používáte jako tablet s obrazovkou překlopenou úplně dozadu. Na první dojem je kvalita zvuku nadprůměrná, uvidíme, jaký z budu mít z reproduktorů pocit po delší době.

Po prvním spuštění mě zaujal pěkný displej. Od pohledu je patrné vyšší rozlišení obrazovky testovaného modelu (4K neboli 3 840 × 2 160 pixelů), líbí se mi také podání barev, které jsou syté a přes to nepůsobí vyhnaně. Dokonce to vypadá, že jsme se vyhnuli i LCD bleedingu, který je (nejen) pro notebooky Lenovo bohužel stále typickou vlastností.

Nezvyklé je, že se do těla notebooku podařilo napěchovat dotykové pero. To se zasouvá do základny ze zadní strany. Je tak hůř přístupné, když je notebook na stole, je ale dobře po ruce v již zmíněném režimu stanu či když máte sklopenou obrazovku dozadu a notebook používáte jako tablet. Naopak mě nepřesvědčila konektorová výbava, která se nese v hávu moderní doby. V praxi tak jedno USB-C obsadí nabíjecí kabel, tudíž zbyde druhé USB-C a jedno klasické USB-A. Na cestách i doma přitom člověk stále ocení i nativní HDMI či čtečku paměťových karet. Asi si budeme budu muset zvyknout.

Zvědavý jsem na výdrž baterie. 4K displeje obecně snižují výdrž (v praxi i o třetinu), uvidíme, jak si notebook povede. Otazník visí i nad použitým procesorem Intel Core i7-1065G7, na který se mezigeneračně dotáhla konkurence od AMD.

Prvotní dojmy jsou veskrze pozitivní, jak se na notebook s cenovkou kolem 40 tisíc Kč sluší a patří. Více již brzy v chystané recenzi!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky