Je tohle ThinkPad T15g? Zdroj: Notebookcheck

ThinkPad T15g s herní grafikou NVIDIA GeForce?

25. 8. 2020 | 7

Zákazníci preferují, když lze na stejném notebooku přes den pracovat a o víkendu hrát. Dočkáme se tedy herního ThinkPadu?

Na první pohled zcela nemyslitelná myšlenka: plnohodnotné hraní (nových) her na ThinkPadu. Černé krabice, které tu jsou s námi již desítky let nikdy nemířily na herně orientované zákazníky. V minulosti jsme se mohli mnohdy setkat s více či méně integrovanými grafikami ATI, NVIDIA i AMD, zpravidla šlo ale čipy orientované na akceleraci projektů v CAD atd. A i když jsou takové grafiky obvykle samy o sobě výkonné, právě odlišný firmware vede k neoptimálnímu hernímu výkonu (vzpomínám si, kdy silná NVIDIA Quadro odmítla správně načíst textury v TrackManii).

Tato myšlenka se ale možná opravdu stane skutečností. Poptávka po noteboocích, na kterých se dá hrát, ale zároveň jsou dobře zpracované a důstojně vypadající tu je, a výrobci na ni postupně více slyší. A tady vstupuje na světlo spekulace o chystaném ThinkPadu T15g, kterého si všimli kolegové ze serveru Notebookcheck. V rámci nové aktualizace ovladačů NVIDIA se objevila zmínka o úplně novém, neznámém ThinkPadu T15g. ReadMe k ovladačům uvádí nově podporu jak grafických karet NVIDIA Quadro, tak herně orientovaných Geforce, konkrétně má jít o RTX 2070 Max-Q a RTX 2080 Max-Q. Nejde tedy o úplně špičkové čipy, u výkonnějších variant by byly nejspíše potíže s chlazením, každopádně se zdá, že Lenovo chce tuhle cestu alespoň vyzkoušet. Kolegové dokonce zaznamenali obrázek nového zařízení, které vypadá přesně jako současná generace ThinkPad T15 Gen 1. Na co bych pak úplně zapomněl, tak na zmínku i o GeForce GTX 1050.

Lákala by vás možnost si na ThinkPadu skutečně něco zahrát? Grafiky NVIDIA řad Max-Q nepatří mezi výkonnostní špičku, pořád ale nabízí nesrovnatelně více výkonu oproti integrovaným grafikám. Pro středně náročné hráče by tak ThinkPad T15g mohl být notebook zajímavý kompromis, pokud se ho tedy skutečně dočkáme.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky