ThinkPad X1 Nano, specifikace. Zdroj: Twitter

Tajemný ThinkPad X1 Nano: displej 16:10 a hmotnost pod jeden kilogram

18. 7. 2020 | 0

Nový ThinkPad by mohl zaujmout ty, kteří dlouhodobě volají po prémiovém zařízení bez displeje s poměrem stran 16:9.

Světlo světa v posledních dnech spatřily informace o novém ThinkPadu. Rodinu velmi tenkých prémiových notebooků ThinkPad X1 by mohl v dohledné době doplnit nový model ThinkPad X1 Nano. A mohlo by jít o vskutku velmi zajímavý přístroj. Podle uniklých informací by totiž měl nabídnout 13palcovou obrazovku s poměrem stran 16:10 (hurá!) v těle, které nepřekročí hmotnost jednoho kilogramu. Poháněn by měl být procesory Intel Core (generace Tiger Lake).

Displej nezaujme pouze poměrem stran. Lenovo uvádí rozlišení 2K, jas až 450 nitů a 100% sRGB barevné pokrytí. Není jasné, zdali budou k dispozici i modely s nižším rozlišením. Volitelně dotykový displej bude ve víku s velmi tenkými rámečky po stranách, a z uniklého obrázku lze jednoznačně říct, že notebook vypadá skvěle.

Thunderbolt 4 a 5G

Kolegové z webu Notebookcheck odhadují, že ThinkPad X1 Nano bude přímo vycházet z velmi oblíbeného modelu X1 Carbon. Notebook by tak měl mít menší tělo, pochopitelně tedy i s menší kapacitou baterie (48 Wh). Konektorová výbava se smrskává na dvojici USB-C portů, potěší podpora nového rozhraní Thunderbolt 4, nechybí podpora 5G připojení. Téměř jistě však zaplakají příznivci AMD. Lenovo se, jak se zdá, minimálně letos bude u svých prémiových ThinkPadů držet výhradně procesorů Intel. Zdali se na tom něco změní v budoucnu nevíme.

Společně s modelem Nano se objevily i první náznaky modelu ThinkPad X1 Titanium. O něm ale zatím nemáme žádné další informace. Dle názvu by se dala vyvodit výrazněji zvýšená odolnost proti poškození, na jakékoliv detaily či specifikace si ale budeme muset počkat na vyjádření Lenova či další úniky.

Co na nový ThinkPad X1 Nano říkáte? Myslíte, že generační redesign může přinést 16:10 displeje i na stávající modely (T14, X1 Carbon, X1 Extreme atd.)?

Zdroj: Twitter, Notebookcheck

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky