Lenovo Legion Phone Duel je nový smartphone pro náročné pařany

25. 7. 2020 | 0

Výkonné komponenty v designově zajímavém těle, zaměřené přímo na hráče mobilních her. Lenovo ukázalo nový Legion Phone Duel.

Lenovo přichází na trh s pro mne nečekaným zařízením. Jedná se výjimečně o mobilní telefon, navrch zařazený do herní kategorie Legion. Má spoustu nevídaných funkcí, takže se na ně pojďme podívat.

Co se týče hrubé hardwarové konfigurace, tak se jedná o smartphone s Androidem a podporou dual SIM. Chipset, který se stará o celkový výkon, je zde Qualcomm® Snapdragon™ 865, navíc doplňený o podporu 5G. Grafický čip je Qualcomm® Adreno™ 650. Všemu sekunduje po paměťové stránce buďto 12 či 16 GB RAM LPDDR5 a rychlé úložiště UFS 3.1 s kapacitou 256GB nebo 512GB. To znamená, že místa i operační paměti je dostatek. Spíše si říkám, jestli již 16GB RAM není tak trochu overkill, ale dle funkcí, které mobil nabízí, bude možná využitelná. Displej má velikosti 6.65”, poměr stran 19.5:9, rozlišení FHD+ (2340 x 1080) a obnovovací frekvenci 144 Hz. Panel je typu AMOLED. Co se fotoaparátů týče, na zadní straně je hlavní 64MPx snímač se světelností F1.89 a úhlem pohledu 80°, kterému sekunduje 16MPx s F2.2 a úhlem pohledu 120°. Ve předu pak zajímavá 20MPx selfie kamera (F2.2 s úhlem pohledu 81.7°). Ta je nezvykle umístěna v horizontálním středu zařízení a je vysouvací. U baterie pak najdeme pěknou kapacitu 5000 mAh, která je také netypicky rozdělená do dvou bloků o poloviční kapacitě kvůli lepšímu Termo managementu. Spolu s 90W nabíječkou umí baterii nabít z nuly na 50 % za 10 minut, na 100 % pak za půl hodiny. Z plejády parametrů ještě upozorním na Wi-Fi standard 6 a podporu 5G sítí. Hmotnost je 239 gramů, v nejtenčím místě má telefon 9.9 mm. U SW stránky se pak jedná o Android 10 s nadstavbou ZUI 12/Legion OS. Další zajímavosti si ještě řekneme níže.

Co dělá Legion Legionem, je fakt, že je zaměřený na hráče. U tohoto telefonu Lenovo říká, že stejně jako u počítačů, tak i zde dalo při vývoji na pravé hráče. Potřeby hráčů tak měly přímý vliv na konstrukci tohoto kousku. Jak jsem říkal již u baterie, ta je rozdělena kvůli lepšímu odvodu tepla. Spolu s dual liquid-cooling systémem nabízí lepší pocit při držení u her. Co se týče ovládacích prvků u her, přináší Legion Phone Duel virtuální joystick a dual ultrasonic trigger tlačítka. Implementace ultrasonických čidel do displeje bude dle mého názoru znamenat, že bude možné vše ovládat ve vzduchu nad displejem, a vy budete vidět celou herní plochu bez kompromisů. Uvidíme, jak to bude působit v praxi. Další vychytávkou jsou duální vibrační motorky, které spolu s technologií Audio to Vibration (A2V) navodí lepší pocit při hraní, a dodá mu více haptické odezvy. Systém doplňuje speciální 3D motion sensor, který vylepší jak natáčení 360° videí, tak vlastní hraní. Žádný Legion nemůže existovat bez herního podsvícení. Zde najdeme plně nastavitelné RGB podsvícení typického znaku Y na zádech a výsuvné kameře.

Výsuvná přední kamera je netradičně umístěná na pravém boku zařízení. Lze ji využívat při streamování her, a s pomocí AI vám nabídne i možnosti filtrování pozadí. To vše při automatickém nahrávání a možností vrátit se v čase pro kontrolu průběhu. Přidejte možnost připojit vše k monitoru či TV ještě za pomoci bezdrátové klávesnice a myši. Navíc je zde spousta utilit, jak pro nastavení výkonu, tak například pro kompletní layouty. Opravdu mne zajímá, jak to celé bude fungovat v reálném životě, a pokud se Legion Phone Duel dostane i k mým rukám, můžete se těšit na více informací. Cena zatím není oznámena, přístroj se na čínském trhu objeví v červenci, do Evropy by se měl podívat později.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky