TP prof 15 6 Slim Top-Load 8

Brašna ThinkPad Professional 15.6″ Slim top-load (recenze)

13. 7. 2020 | 0

Kvalitní, reprezentativní a lehká brašna na notebook profesionální řady Think. Není levná, ale obhájí si svou cenu?

Věřím, že většina z nás, kteří jsou nuceni přenášet náš laptop z místa A do místa B (většinou z domu do práce), používají na tento pomalý teleport nějaký typ brašny či batohu. Já osobně mám brašnu do práce a taky batoh, pokud je potřeba, v zásobě. Brašen jsem za život zkusil opravdu hromadu a z mých poznatků vím, že se nevyplácí kupovat úplně tu nejlevnější. Ta totiž pak může řezat do ramene, nebo po májovém deštíku najdete více vody uvnitř než na ulici. Jo a nebudu zmiňovat případy, kdy selže buď zip samotný, nebo se do něj zevnitř dostane nějaký kus umělého vlákna, na jehož zastřihnutí už v této cenové kategorii nezbyla v Číně žádná pracovní síla. Každopádně jsem si řekl, že bych mohl zkusit jednu korporátní brašnu řady ThinkPad od Lenova. Uvidíme, jak je na tom ona.

Brašna má docela honosný a dlouhý název, který kromě nadpisu napíši jen teď (přeci jen zabere skoro celý řádek textu). Jedná se tedy o Lenovo ThinkPad Professional 15.6″ Slim Top-load. Jedná se tedy o výrobek řady Think, který by měl být jak kvalitnější, tak i cenově trochu jinde, než je nějaký neopren na laptop z Hypermarketu. Musím uznat, že první dojem v rukou je dobrý. Váha je příjemná (910 g) a rozměry (381 × 262 × 34 mm) na brašnu pro notebook klasické velikosti také. Materiálově je to kombinace nylonu a polyesteru. Zpracování je výborné a pevné. To samé platí také ohledně zipů, které jsou na brašně dohromady tři. Jsou kvalitnější s vyšším krytím zoubku a celkový chod je plynulý.

Co se týče vnitřního prostoru, je členitý. Spodní vnější kapsa obsahuje prostor na drobnosti, které chcete mít více po ruce. Nad ní je pak kapsa, která obsahuje úchyty na psací potřeby, je v ní klip na šňůrce, na který si můžete bezpečně připnout klíče nebo firemní identifikační kartu a pár dalších kapes (třeba na mobilní telefon). Hlavní a největší prostor je pak rozdělen na oddíl pro laptop, který je polstrovanější a pojme notebook do velikosti 15,6″, a hned vedle je menší kapsa pro tablet, která je také více chráněná. Navíc jsou tu pak ještě dva další prostory na dokumenty do formátu cca A4. Jediné, co mi vadilo, je, že prostor pro laptop a tablet nemá aretační člen, který by ho zabezpečil na místě. Osobně jsem v něm přenášel ThinkPad X240 a ten nevyplní celý prostor, proto mi v něm notebook více lítal.

Co se pak týče nošení na ramenou, je v balení samozřejmě popruh, který se připíná na ploché kovové členy po bocích. Karabiny jsou kovové a otočné, nehrozí tedy jejich zamotání. Líbí se mi i střední úchyt, ten je z vrchu koženkový a ze spodní části látkový. Nehrozí tedy u něj popraskání koženky tak moc, jak jsem to zažil u jiných brašen, které jej měly právě koženkový z obou stran. Celkově je materiál příjemný a má hezkou látkovou texturu. Je i více odolný proti poškrábání. Jen mi na spodní části chybí nějaké gumové díly, které by chránily brašnu při položení například v hromadné dopravě na mokrou podlahu. Spodní část je neoprenová a bude se tím pádem více špinit. Zakončím to jen tím, že i když ji koupíte nejméně za 1 700 Kč s DPH, tak si myslím, že se jedná o kvalitní a reprezentativní kousek, který by měl vydržet násobně déle než nějaká levná varianta.

ThinkPad Professional 15.6″ Slim Topload Case Product Tour

A streamlined top-load case, smartly designed to carry your PC and everyday work essentials. Learn more at http://www.lenovo.com/think

 

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky