Nová herní PC a příslušenství Lenovo Legion

9. 5. 2020 | 1

V tomto článku se podíváme opět na novinky z rodiny Lenovo Legion. Nyní se ale zaměříme na hráče, kteří techniku nepotřebují přenášet a nezapomeneme ani na pořádné herní příslušenství.

Tip: První část s notebooky naleznete zde.

Lenovo Legion Tower 5i

Tento klasický počítač zaměřený na vysoký herní výkon přinese pár zajímavostí. Jedním z nich je design, který je dle mého názoru povedený, s velkým předním podsvětleným logem. Dále pak uvnitř najdete vodní chlazení s RGB podsvícením a celkově by tento Tower měl nabídnout nízkou hlučnost spolu s vysokým výkonem. Technicky bude mít grafickou kartu až NVIDIA RTX 2080 Super a celkově bude na výběr z osmi různých modelů grafik. Procesory budou samozřejmě poslední generace Intelu, ale později se dočkáme v modelu Tower 5 i procesorů Ryzen od AMD. Pamětí může být až 64 GB DDR4 s rychlostí až 2 933 MHz. Datové úložiště pak spolu s pevným diskem maximálně 2 x 2 TB i PCIe SSD x 4 do výše 2 TB. Zajímavé také je, že jsou zde tři možnosti napájecího zdroje, které jsou adekvátní dané konfiguraci, a to 350W EnergyStar Bronze, 400W ES Gold a 650W ES Gold. Zajímavá je také prezence WiFi6. Startovní cena je $799.99 (kolem 24 000 Kč).

Lenovo IdeaCentre Gaming 5i

Pro méně náročné zákazníky pak nově Lenovo nabízí desktop IdeaCentre Gaming 5i. Kromě střídmějšího designu se s tímto PC dostanete na čtyři varianty grafik, kde nejvýkonnější je NVIDIA GeForce RTX 2060. Procesory pak opět Intel, ale specifikace zatím nevíme. Pamětí RAM je maximálně 32 GB a úložiště typu M.2 do výše 512 GB. WiFi6 je přítomna i zde. Ke konci roku bude i alternativa s AMD CPU. Startovní cena zatím nebyla oznámena.

Lenovo Legion Y25-25

Celý vysoký výkon by byl k ničemu, pokud byste měli podřadný monitor, který by vám obnovoval obraz jen při 60 Hz. Proto má řada Legion nováčka, který toho zvládne čtyřikrát více než obyčejný monitor. Myšleno onu obnovovací frekvenci, která je úctyhodných 240 Hz. Velikost je 24,5″ a panel typu IPS má Full HD rozlišení. Za mne je to stále dobré rozlišení a na danou velikost adekvátní. Alespoň můžete výkon počítače vrážet do rychlosti zobrazení a ne do množství pixelů. Ideální pro eSport hráče. Obsahuje AMD Radeon Freesync, ale nvidia G-SYNC zde chybí. Ten je ale u 27″ verze Y27, kterou jsem nedávno testoval. Potěší i USB rozbočovač a vestavěný konektor na sluchátka, na která zde naleznete i výklopný háček. Startovní cena je $319.99 (cca 9 500 Kč).

Lenovo Legion M600

Také zde máme novou bezdrátovou myš pro hráče. Dle Lenova by měla mít až 200hodinovou výdrž a super nízkou latenci. Podporuje také rychlé dobíjení (RapidCharge) skrze USB-C port, takže ji dobijete z běžné nabíječky pro mobilní telefony. Osm programovatelných tlačítek a Omron tlačítka, která vydrží až 50 milionů stisknutí (jen P a L tlačítko), už jen podtrhují určení tohoto krysáka. Osobně se těším, až se mi dostane pod prsty. Startovní cena je $79.99 (cca 2 400 Kč).

Lenovo Legion M300

Kabelovým menším bráchou pro M600 je nová M300. Ta kromě toho, že nebyla odstřižena od kabelu, má o něco horší parametry (ale také poloviční cenu). Maximální rychlost je 100 IPS, což je 4x méně než u M600, a tlačítka mají výdrž 10 milionů stisknutí. Osm programovatelných tlačítek zůstává. Bude také dostupná v setu s klávesnicí K300, kterou si představíme níže. Startovní cena je $39.99 (cca 1 200 Kč).

Lenovo Legion K300

Na hráče je také cílena tato nová klávesnice. Ta má až 24 programovatelných kláves a samozřejmostí je plný anti-ghosting. Má minimalistické rozměry, ale plnou velikost. Můžete si také nastavit v pěti zónách světelné podsvícení a jsou zde také světelné efekty. Klávesy by měly vydržet až 20 milionů stisknutí a klávesnice je také odolnější proti polití tekutinou. Větším bráškou s mechanickými klávesami je pak model K500, který jsem nedávno také testoval. Startovní cena je $49.99 (cca 1 500 Kč).

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky