Heart-scaled-1

Lenovo bezplatně prodlužuje záruky kvůli koronaviru (potvrzeno i pro ČR)

28. 4. 2020 | 1

Lenovo vydalo prohlášení, ve kterém informuje o tom, že nabízí celosvětově bezplatné prodloužení záruky spotřebitelským zařízením, kterým krytí končí během aktuální pandemie, až o 75 dnů.

Společnost Lenovo reaguje skrze svou nadaci Lenovo Foundation na aktuální celosvětovou pandemii nového koronaviru COVID-19. Doposud vyčlenilo více než 10 milionů dolarů, přičemž samotný CEO Lenova, Yuanqing Yang (alias YY), sám věnoval 1,5 milionu dolarů čínské univerzitě vědy a technologie na podporu jejich výzkumu. YY zároveň vydal prohlášení: „Během těžkých časů, jaké právě prožíváme, nám pomůže vzpomenout si na to, že všichni chceme to samé: aby lidé, na kterých nám záleží, zůstali zdraví, aby se dopady viru stále zmenšovaly, aby výzkum poskytl léčebné metody a aby se život zase vrátil do normálu.“

Lenovo doposud uskutečnilo následující dary:

  • 2,4 milionu USD v podobě vybavení a IT infrastruktury pro nemocnice ve Wu-chanu, včetně více než 1 200 počítačů, 280 tabletů, 660 tiskáren, softwaru a podpory
  • 2 miliony USD pro BGI Genomics ve spolupráci se společností Intel na výkonný výpočetní hardware, software a podporu
  • 1,5 milionu USD na podporu vzdálené výuky v Severní Americe
  • 1,4 milionu USD na podporu vzdálené výuky v čínské provincii Chu-pei
  • 1 milion USD v podobě darovaného softwaru a služeb pro výuku a zabezpečení během práce a výuky z domova
  • Více než 1 milion USD v Evropě, Asii, Pacifiku a Latinské Americe na podporu zdravotnictví a výuky

K těmto dobročinným aktivitám se nyní připojuje tým podpory Lenovo (Lenovo Support), který nyní celosvětově nabízí bezplatné prodloužení záruky spotřebitelským zařízením Lenovo (tzn. řady Idea a Yoga) a Motorola, kterým běžná záruka končí mezi 15. březnem a 30. dubnem. Záruka bude prodloužena do 31. května 2020 (tedy maximálně o 75 dnů).

Oficiální vyjádření českého zastoupení Lenovo:

S cílem lepší podpory zákazníků i v tomto náročném a dynamickém období, nabízí společnost Lenovo bezplatné globální prodloužení záruky až na 75 dní do 31. května 2020 pro stolní počítače Lenovo, All-in-One zařízení, notebooky a tablety. Prodloužení se vztahuje na Lenovo počítače a tablety se zárukou, jejíž platnost končí v období od 15. března do 30. dubna 2020.

Společnost Lenovo díky své globální působnosti udržuje veškeré obchodní operace, které mají za cíl podpořit služby a minimalizovat možný dopad na spotřebitele po celém světě. Se zákazníky zůstává stále ve spojení a poskytuje jim tak možnost komunikovat prostřednictvím spotřebitelských technologií i v domácím prostředí. Lenovo zároveň nabízí i službu tzv. on-site záruky, kdy specializovaný servis zajistí kromě samotné opravy produktu i jeho vyzvednutí a dopravu zpět.

„Chceme vyjít vstříc zákazníkům, kteří by potřebovali využít záruční servis v tomto období, ale kvůli aktuálním opatřením se nemají jak dostat k servisním službám, a proto jsme se rozhodli globálně prodloužit záruku na zařízení až do konce května,“ přiblížil Petr Kheil, generální ředitel společnosti Lenovo pro Českou republiku a Slovensko.

Zdroj: Lenovo StoryHub

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky