Notebook se pyšní grafickou kartou GTX1650.

První pohled na Lenovo S540

14. 10. 2019 | 0

Letos vyšla nová generace řady notebooku IdeaPad S500. Konkrétně se jedná o typ S540, který je nabízen ve dvou velikostních variantách – 14″ a 15″. Na testování jsem se dostal ke větší variantě s 15,6 palců velikým displejem. Jak to tedy s novinkou vypadá?

Notebook působí hned od začátku velmi elegantním dojmem. Matná šedá barva v kombinaci s pevným šasi dělá mnoho. Klávesnice je pro uživatele notebooku Lenovo již známá a žádné dramatické změny se již pár generací neudály. Touchpad je velmi příjemný na dotyk a tlačítka nejsou nijak moc hlučná. Chlazení jde moderním trendem – čerstvý vzduch nasává zařízení zespodu a horký vydechuje středem, mezerou pro pant. Toto řešení vidím stále častěji napříč značkami a nikde jej nemůžu zrovna pochválit. Nebudu ale předbíhat. Zátěžový test a celkový test notebook teprve čeká a chlazení se tak bude moct předvést.

 

 

Kde se ale děje opět a zase revoluce jsou rámečky okolo displeje. Minulé generace byly často kritizovány za velikou „bradu“ (rámeček pod displejem). Tento designový prvek použilo Lenovo skrz všechny řady (Yogy, ThinkPady, IdeaPady,…). Osobně mi to nepřišlo jako nějaké vyloženě špatné řešení (not great, not terrible) ale musím uznat, že celkově menší rámečky přidávají notebooku šmrnc. Celkově se navíc notebook docela zmenšil a působí kompaktněji.

Jsou ale stejně zajímavé i vnitřnosti tohoto stroje?

Mezi lákadla bude patřit určitě silná grafická karta Nvidia GeForce GTX1650 nebo 1TB SSD (M.2). Dále pod pomyslnou kapotou nacházíme čtyřjádrový procesor i7 8565U a atypických 12 GB RAM. Díky použití SSD je spouštění systému velmi svižné a zbytek parametrů způsobuje plynulou práci a běh všeho, co je potřeba. Slušná grafická karta také slibuje nějakou tu zábavu pro hráče a nějaký ten ušetřený čas při pracovním využití. Na již standardní FullHD displej si posvítíme v recenzi společně s reproduktory s technologií Dolby.

Tak to by byly parametry IdeaPadu S540. Je to líná plečka? Rozhodně ne! Je to trhač asfaltu? To nejspíš taky nebude. Když přihlédnu k ceně (bude se pravděpodobně pohybovat do 30 000 kč) tak vidím vcelku odpovídající kousek s několika příjemnými bonusy (kvalitní kovové tělo, veliké SSD, reproduktory s technologií DOLBY, fyzická krytka webkamery,…).

Na herní testy, benchmarky a hodnocení notebooku jako celku se můžete těšit v recenzi.

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky