Klávesnice Lenovo Yoga C640-13.

Lenovo Yoga C640-13: první pohled na decentní stylovku

27. 9. 2019 | 0

Před necelými dvěma týdny Lenovo představilo novinku Yoga C640-13 na veletrhu IFA. Přinášíme první pohled na upgradovaný konvertibilní notebook!

Letošní veletrh spotřební elektroniky IFA v německém hlavním městě byl jako vždy ve znamení mnoha zajímavých novinek. Nemohl samozřejmě chybět i „stánek“ společnosti Lenovo s mnoha zajímavostmi. Výrobce uvedl mnoho nových produktů napříč portfoliem, a jelikož core business společnosti tvoří stolní počítače a notebooky, dočkali jsme se i nových zařízení z této oblasti.

Jedním z nich je elegantní konvertibilní notebook Lenovo Yoga C640-13. Jedná se o aktualizovanou verzi loňského Lenovo Yoga Chromebook C630-13, který byl k dostání pouze s ARM procesory operačním systémem Google Android. A jelikož jsme se s ním na českém Lenovo Blogu nesetkali, je načase to napravit s nyní už plnohodnotným nástupcem s procesorem Intel Core a Windows 10.

Elegantní design

Při prvním rychlém seznámení notebook zaujme svým designem, a to dle mého názoru ty, kteří fandí spíše techničtěji vypadajícím zařízením. Tmavě šedá barva, se kterou se u zařízení Yoga a IdeaPad setkáváme už nějaký ten rok, neztratila nic na své kráse. Tělo je mix hliníku a polykarbonátu, a působí na dotek velmi sympaticky. Konstrukce působí kompaktně, základna se ale při vyvinutí větší síly snadno kroutí.

Panty mají plynulý a jasný chod, především ale široký rozsah, takže lze obrazovku překlopit až na spodní stranu základny a získat tak počítačový tablet. Pro pohodlnou práci nechybí aktivní stylus, který při rychlém ozkoušení funguje skvěle (ostatně jako vždy). Dotykovou FullHD obrazovku lze samozřejmě ovládat i prsty, což možná bude nutné častěji, než by si člověk přál, v těle notebooku totiž nenajdeme otvor pro zasunutí stylusu. Bude tedy nutné jej nosit odděleně.

Samozřejmostí je příjemná klávesnice. Ta má na dnešní poměry docela vysoký stisk, díky dobře odděleným klávesám se na ní píše dobře a bez překlepů. Veliký touchpad využívá na výšku maximum prostoru plochy pod klávesnicí. Integrované tlačítko má jasný hlubší stisk, bohužel ale stále nejde stisknout v celé jeho ploše (typicky v horní části touchpadu).

Konečně plnohodnotný notebook

Předchozí generace zařízení, označovaná jako Lenovo Chromebook C630 byla kritizována za to, že výrobce nenabídl také variantu s notebookovými procesory a klasickým OS Windows. Ne každému vyhovuje prostředí systému Android, které s sebou nese řadu omezení. Nyní jsme se dočkali, Lenovo Yoga C640-13 přichází s novým procesorem Intel Core i7-10510U. Ten patří do desáté generace procesorů Intel Core, označované jako Comet Lake. Jsem zvědavý na výkonnostní testy.

Vyšší bezpečnost i mezi consumer zařízeními

Nový notebook obsahuje i několik prvků zabezpečení, které stále nejsou úplným standardem. Kromě čtečky otisku prstu tu máme i webkameru s mechanickou krytkou. Mnoho uživatelů (včetně mně) se necítí před objektivem úplně pohodlně (snad je to bláznovství?) a kamerku přelepuje. Při občasné návštěvě kavárny (jak jinak než pražské) není tak těžké najít uživatele s porůznu překrytými kamerami v noteboocích. Při delším přelepením má navíc lepidlo na samolepkách tendenci zasychat, takže při jejím odstranění je nutné ještě čistit zatvrdlé pojivo, což zvyšuje riziko poškrábání čočky. Zabudovaná krytka je elegantní a funkční, a webkamera je díky ní vždy snadno k dispozici.

Více se dozvíte již brzy v plné recenzi. Pokud by vás zajímalo cokoliv konkrétního, napište nám do komentářů pod článkem!

Odpovědět

comment-avatar

Informace: Žádné osobní údaje nejsou povinné! Povinný je pouze text komentáře.


Související příspěvky